Όλη η χώρα στους δρόμους - Πανελλαδική απεργία κατά των νέων σκληρών μέτρων


Στις 11:00 η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο του Άρεως. 
Στις 10:30 το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. 
Από τις 09:00 έως τις 21:00 θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ και Μετρό.
Κλειστά έως τις 15:00 τα καταστήματα.
Απεργιακό λουκέτο σε όλη τη χώρα....
μπαίνει σήμερα, ημέρα πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κατά των νέων μέτρων που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση. Για άλλη μια φορά, θα παραλύσουν τα πάντα. 

Όπως συνηθίζεται, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν στο Πεδίο του Άρεως στις 11:00 το πρωί κι από εκεί θα κινηθούν προς τη Βουλή. Μισή ώρα νωρίτερα, στην Ομόνοια έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. 

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί, πολεοδομίες, στους ΟΤΑ και στις ΔΕΚΟ, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ οι δημοσιογράφοι, που έκαναν 24ωρη απεργία τη Δευτέρα, σήμερα θα κάνουν στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι, με εξαίρεση τον χρόνο που θα αφιερωθεί στην κάλυψη των κινητοποιήσεων.

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και ήδη τόσο η Olympic Air όσο και η Aegean ανακοίνωσαν ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων. 

Από την πλευρά τους, οι επαγγελματικές ενώσεις των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών, αποφάσισαν το κλείσιμο των επιχειρήσεων και των καταστημάτων, από το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι.  Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει κηρύξει η ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισαν οι ομοσπονδίες βενζινοπωλών και πρατηριούχων.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, έχουν σχεδιασθεί έτσι, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν, όσοι θέλουν να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο ηλεκτρικός και το Μετρό, ενώ το τραμ θα εκτελεί δρομολόγια από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.  Τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός δεν θα κινηθούν. 

Δεμένα στα λιμάνια από τις 12:00 το βράδυ τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 

Στο μεταξύ την παράταση των κινητοποιήσεών τους, έως το τέλος του μήνα, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, ενώ άλλοι 16 σύλλογοι (Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας) δεν έχουν υιοθετήσει την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή της κινητοποίησης, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους ή να τα αναζητούν σε άλλες περιοχές, όπου τα φαρμακεία χορηγούν με πίστωση. 

Ακόμη, συνεχίζουν έως τις 20 Οκτωβρίου, τις κινητοποιήσεις δικαστές, εισαγγελείς, οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι οποίοι θα διακόπτουν από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου . Στις κινητοποιήσεις μετέχουν και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.

Οι συμβολαιογράφοι θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων. Έτσι, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα συμβολαιογραφεία, καθώς και τα γραφεία των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων όλης της χώρας, ενώ οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους και τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Σε τριήμερη απεργία στις 26, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου προχωρούν επίσης οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι αρχαιοφύλακες. Ως εκ τούτου κλειστά θα παραμείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια