Λυκουρέντζος: Γιατί οι τροϊκανοί είναι φίλοι μου! Τι είπε στη Βουλή


Τα τελευταία 24ωρα αίσθηση είχε προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου από το βήμα του συνεδρίου  Healthworld 2012  ότι θεωρεί τους τροικανούς φίλους εταίρους του. Τι απαντά τώρα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά τα δυσμενή σχόλια.

Η τοποθέτηση....
του υπουργού Υγείας στο συγκεκριμένο συνέδριο ήταν ξεκάθαρη. Είχε ευχαριστήσει τους «φίλους εταίρους δανειστές» ενώ είχε υπογραμμίζει πως διαφωνεί με εκείνους που κατηγορούν τους Ευρωπαίους εταίρους ως υπεύθυνους για την κατάσταση της χώρας, καθώς γι αυτή φταίμε εμείς και οι δυσχέρειες οφείλονται στις παθογένειες του παρελθόντος. 


Μετά όμως τα αρνητικά σχόλια για την τοποθέτησή του αυτή, δεδομένου ότι η χώρα ζει σε ρυθμούς περικοπών, επιχείρησε στη Βουλή να αλλάξει το κλίμα. Επιχείρησε να περάσει το μήνυμα να μην αποδίδεται σημασία στις φήμες και σε όσα γράφονται και λέγονται, επικαλούμενος προσωπικό του παράδειγμα για να τονίσει ότι στη δύσκολη αυτήν εποχή των συγκρούσεων «δεν μας χρειάζεται φθορά, ούτε υποβάθμιση της πολιτικής μας ηγεσίας».

Ο κ. Λυκουρέντζος εξήγησε πως ο ίδιος αποφεύγει να αναφέρει τη λέξη «τρόικα», επισημαίνοντας πως την αναφέρουν συνήθως εκείνοι οι οποίοι της αποδίδουν χαρακτήρα υποτέλειας ή επιτήρησης της χώρας.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι ένας Έλληνας υπουργός Υγείας, ο οποίος είναι σε θέση να αισθάνεται και να είναι ικανός να εκφράσει την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του ελληνικού λαού, στέκεται απέναντι στους φίλους εταίρους και δανειστές μας με αυτή την αξιοπρέπεια, με αυτή την υπερηφάνεια και υπερασπίζεται το κύρος της χώρας του, ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

«Βλέπετε, όμως, ότι αυτή την υπερήφανη στάση την οποία εκδηλώνω χάριν της ιστορίας του ελληνικού λαού και των αγώνων του, κάποιοι την αξιοποιούν για να πλήξουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια