Από σφαλιάρα σε σφαλιάρα ο Παναθηναικός.


Η γκολάρα Ντε Βινσέντι, η... ευαισθησία Σιδηρόπουλου και η επιθετική ανικανότητα  ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό σε οδυνηρή γκέλα (1-1 με ΠΑΣ Γιάννινα) και... τρέχει με το «καλημέρα»!
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα συνέχισε το ροτέισον, επαναφέροντας στο αρχικό σχήμα τους Γιούρκα Σεϊταρίδη και Κώστα Μπαρμπαρούση που είχαν....
ξεκινήσει και στη νικηφόρα πρεμιέρα της Λιβαδειάς.
Ο Καρνέζης ήταν στη «πράσινη» εστία, αριστερό μπακ ο Σπυρόπουλος, δεξί ο Σεϊταρίδης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βελάσκες και Πίντο. Κατσουράνης και Βιτόλο τα αμυντικά χαφ, αριστερό «φτερό» ο Σισοκό, δεξί ο «Μπάρμπα», σε ελεύθερο ρόλο ο Φορναρόλι και στη κορυφή του 4-2-3-1 ο Τοτσέ.

Το… πεντάμορφο και το «τέρας»!

Κακός, ψυχρός και ανάποδος. Αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους. Μία ομάδα που περίμενε τα πάντα από τις… εμπνεύσεις του Σισοκό, που έβλεπε τους παίκτες του ΠΑΣ να κυκλοφορούν την μπάλα με χαρακτηριστική ευκολία στον άξονα και να αξιοποιούν τους κενούς χώρους. Το 1-0 που έδειχνε να είναι το σκορ της ανάπαυλας ήταν μαγική εικόνα.

Για την ακρίβεια ήταν μια εικόνα που διαμορφώθηκε από μία και μόνο φάση στο 28’. Σέντρα του Σισοκό, τελείωμα… σέντερ φορ από τον Βελάσκες και η μπάλα στο πλεκτό. Ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν, αμυντικά ήταν πολύ χαλαρός-ειδικά στον άξονα της μεσαίας γραμμής- και στη τελευταία φάση του ημιχρόνου το «πλήρωσε».

Τα… καμπανάκια είχαν βαρέσει σε τρεις-τέσσερις περιπτώσεις αλλά δεν τα άκουγε κανείς.
Αν οι «πράσινοι», λοιπόν, ήταν το… τέρας του πρώτου ημιχρόνου, τότε το… πεντάμορφο ήταν το γκολ του Ντε Βισέντι, το οποίο χειροκρότησαν οι φίλοι των «πρασίνων». Ο Αργεντινός του ΠΑΣ με φοβερό εναέριο σουτ και από πλάγια θέση, άφησε τον Καρνέζη… άγαλμα, έστειλε την μπάλα εκεί όπου δεν πιάνεται και έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Απίστευτης ομορφιάς γκολ.

Πρωταγωνιστής ο Σιδηρόπουλος!
Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μπήκε και πάλι νωθρά αλλά το παιχνίδι πήρε… φωτιά στο 58’ όταν ο διαιτητής, Σιδηρόπουλος, απέβαλλε τον Κατσουράνη με απευθείας κόκκινη για διαμαρτυρία! Οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, ο Φερέιρα τα έπαιξε όλα για όλα, παίρνοντας ότι ρίσκο είχε και δεν είχε αλλά ο Φορναρόλι και ο Πετρόπουλος σε 3 φάσεις για… θάνατο αστόχησαν και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος!

Ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός στη κόντρα, μη αξιοποιώντας τους κενούς χώρους αλλά αυτός ο βαθμός και με τον τρόπο που ήρθε προφανώς του… φτάνει και του περισσεύει.

MAN OF THE MATCH: Ο ΝτεΒισέντι. Ο Αργεντινός πέτυχε ίσως το γκολ της χρονιάς και με την απίστευτη έμπνευση του έδωσε στον ΠΑΣ έναν υπερπολύτιμο βαθμό στη «μάχη» που θα δώσει η ομάδα για την σωτηρία.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κάρλος Ζέκα. Μπήκε στην αρχή για να δώσει τρεξίματα στον άξονα αλλά όταν πέρασε δεξί μπακ δημιούργησε μαζί με τον Μαυρία πολλά προβλήματα στον ΠΑΣ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι φορ του Παναθηναϊκού. Ο Τοτσέ και κυρίως οι Φορναρόλι και Πετρόπουλος έχασαν τα… άχαστα και σπατάλησαν απίστευτες ευκαιρίες για να δώσουν στον Παναθηναϊκό το «τρίποντο» της νίκης.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν έχει μόνο μία. Ο Νίκος Σπυρόπουλος χάνει τον σκόρερ του ΠΑΣ στη… πλάτη του, αφήνει τον Γεωργίου στο 57’ μόνο του προ του Καρνέζη και πάλι χάνοντας τον παίκτη του που έρχεται από πίσω.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σιδηρόπουλος έκανε διαιτησία που θύμισε… άλλες εποχές. «Χειρουργείο» κανονικό εις βάρος του Παναθηναϊκού. Αποβάλλει τον Κατσουράνη με απευθείας κόκκινη για διαμαρτυρία ενώ σφυρίζει… προκλητικά φιλοξενούμενο! Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται και για ένα τράβηγμα μέσα στην περιοχή του Κολοβέτσιου πάνω στον Πετρόπουλο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός μπορεί να σπατάλησε δίχως λόγο και αιτία το πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη έπρεπε να κερδίσει και τον διαιτητή! Αν ήταν έτσι σε κάθε διαμαρτυρία ποδοσφαιριστή κανένα παιχνίδι δεν θα τελείωσε σε κανένα πρωτάθλημα του κόσμου.
Το «τριφύλλι» γκέλαρε στη δεύτερη αγωνιστική, είχε το -2 από πέρυσι και… κινδυνεύει να βρεθεί από πολύ νωρίς μακριά από την κορυφή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια