“Κατεστήμενο η διαστρέβλωση των θέσεών μας από το Mega” ...

"Ζητούμε, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, από τον κ. Α. Κωνσταντάτο να μας παραθέσει τεκμηριωμένα αυτά που ανέφερε περί των 600 εκατομμυρίων κέρδους των φαρμακοποιών"...Σε χθεσινή (27/8/2012) ενημερωτική εκπομπή, ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA προσέθεσε στο ενεργητικό του μια....
ακόμη επίθεση εναντίον του κλάδου των φαρμακοποιών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Σε χθεσινή (27/8/2012) ενημερωτική εκπομπή, ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA προσέθεσε στο ενεργητικό του μια... 
ακόμη επίθεση εναντίον του κλάδου των φαρμακοποιών, εκτελώντας προφανώς άνωθεν εντολές. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας έχει γίνει πλέον για το σταθμό σας κατεστημένο και η ανοχή μας απέναντι σε αυτά που μεταδίδετε έχει παρερμηνευθεί.

Ο κος Α. Κωνσταντάτος εξέφρασε την άποψη περί του δήθεν σημαντικού κέρδους των φαρμακοποιών σαν αυτό και μόνο να προβληματίζει τον ίδιο και το σταθμό σας. Αν πράγματι το πρόβλημα κάποιων δημοσιογράφων είναι το κέρδος των υπολοίπων κλάδων, θα πρέπει αυτοί πρωτίστως να κάνουν την αυτοκριτική τους και μετά να εκφράζουν τις απόψεις τους.

Ζητούμε, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, από τον κ. Α. Κωνσταντάτο να μας παραθέσει τεκμηριωμένα αυτά που ανέφερε περί των 600 εκατομμυρίων κέρδους των φαρμακοποιών. Όπως επίσης και από τον σταθμό σας, ζητούμε να προβεί άμεσα σε αποκατάσταση των όσων ψευδών ελέχθησαν εναντίον του κλάδου μας. Προς βοήθεια σας, ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

Το κράτος χρωστά χρήματα στους φαρμακοποιούς, τα οποία δεν προέρχονται από δελτία παροχής υπηρεσιών ή καθαρό κέρδος τους, αλλά το 85% τουλάχιστον αφορά κεφάλαια που έχουν δοθεί σε βιομηχανία και λοιπούς προμηθευτές, ακριβώς για να μη μείνουν οι ασφαλισμένοι χωρίς φάρμακα.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Μ. Σαλμάς εκβιάζει αυτούς ακριβώς, οι οποίοι όπως αναφέραμε παραπάνω, έχουν καλύψει μέχρι σήμερα τις ανάγκες των ασφαλισμένων σε φάρμακα, όταν οι ίδιες οι υπόχρεες Κυβερνήσεις σφυρίζουν αδιάφορα. Είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει και το ρητό: «ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος».
Αποτελεί άθλια προπαγάνδα το να ισχυρίζονται υπάλληλοι του σταθμού σας ότι οι φαρμακοποιοί παίζουν με την υγεία των ασφαλισμένων. Το ποιος είναι αυτός που παίζει το γνωρίζουν πλέον όλοι: είναι αυτοί οι ίδιοι που κατέστρεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία και κερδοσκόπησαν πάνω τους, σε αντίθεση με τους φαρμακοποιούς, που στήριξαν με δικά τους κεφάλαια τη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.
Με ποιο τρόπο το κράτος προστατεύει το εισόδημα των φαρμακοποιών; Και από πού τεκμαίρεται ότι το επάγγελμα των φαρμακοποιών είναι κλειστό; Μάλλον μπερδεύετε το δικό σας επάγγελμα και την οικονομική υπερπροστασία που λαμβάνει ο σταθμός σας, με τους φαρμακοποιούς που έχουν αποδείξει ότι αποτελούν τους πιο συνεπείς φορολογικά πολίτες. Πληρώνουμε φόρους για εισοδήματα που δεν έχουμε εισπράξει και Φ.Π.Α. που επίσης δεν έχουμε εισπράξει.
Δεν χρωστάμε στο κράτος! Αντιθέτως, αυτό μας χρωστά πολλά.

Αντιλαμβανόμαστε ότι το κανάλι σας – ως ιδιωτική επιχείρηση – ενδέχεται, για δικούς του λόγους, να προσπαθεί να συμπλέει με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Όμως, για χάρη της δημοκρατίας και της αντικειμενικότητας, απαιτούμε την αποκατάσταση της αλήθειας.

typologies.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια