Η ομορφιά της άγριας φύσης


Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα
Κάποιες φέρνουν χαμόγελα. Κάποιες σοκάρουν. Αλλά χωρίς αμφιβολία όλες οι φωτογραφίες που ακολουθούν αιχμαλωτίζουν την εντυπωσιακή πολυμορφία και τα πολλά πρόσωπα του ζωικού βασιλείου, την ομορφιά και....
ταυτόχρονα τη σκληρότητα της φύσης.

Ένας αετός που ορμά σε μία πεινασμένη αλεπού, ένας τρομοκρατημένος μπαμπουίνος που αναζητεί διέξοδο από τα δεσμά του στα χέρια μικρών παιδιών, δύο τσιτάχ που «επιθεωρούν» τη σαβάνα ψάχνοντας για λιοντάρια και δύο μύγες που φαίνεται σαν να… φιλιούνται. 

Πρόκειται για μερικές από τις φωτογραφίες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό «Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year Competition», μεταξύ των συνολικά 48.000 υποψηφίων από 98 χώρες. 

«Μυστικά στιγμιότυπα στη φύση σε συνδυασμό με το ταλαντούχο μάτι του φωτογράφου μας δίνουν σπάνιες φωτογραφίες που θα μείνουν στην ιστορία», δήλωσε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής. 

Κάποιες από τις φωτογραφίες αποτυπώνουν και τις διαρκώς εξελισσόμενες σχέσεις μας με τη φύση, όπως αυτή με τον μπαμπουίνο που μεταφέρεται δεμένος στα χέρια μικρών παιδιών στη Μοζαμβίκη. 

Δείτε τις φωτογραφίες  











newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια