Φωτιές σε όλη την Ελλάδα από άκρη σε άκρη. - Η ΕΥΠ ψάχνει εμπρηστές....


Σε μια ημέρα ξέσπασαν 86 φωτιές!
Έργο εμπρηστών πολλές από αυτές, λέει ο υπουργός Δ.Τάξης.
Τα μέτωπα αυτή την ώρα είναι σε: Χιο, Μεσσηνία, Ζάκυνθο.
Κλειστή ειναι η εθνική οδός Κορίνθου-Τρίπολης στον κόμβο Αρχαίας Νεμέας-Στέρνας.
127.400 στρέμματα στάχτη.
Μέσα σε ένα τριήμερο....
η Ελλάδα είδε τα δάση της να καίγονται σε 282 περιοχές! Μόλις χθες ξέσπασαν 86 φωτιές!

Στη Ζάκυνθο ξέσπασαν ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία του νησιού 4 πυρκαγιές, ενώ στη Χίο η φωτιά ξεκίνησε στις 02.25 από την τοποθεσία Καρυές πριν 4 ημέρες.

Τα λόγια αυτά βγήκαν από τα χείλη του εκπροσώπου του Πυροσβεστικού Σώματος επιπυραγού Νίκος Τσόγκα.

Και αφήνουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα. Πριν από τον κ.Τσόγκα, ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας είπε ανοικτά ότι υπάρχουν αποδείξεις εμπρησμού και για τον λόγο αυτό συμμετέχει στις έρευνες και η ΕΥΠ!

H Ελλάδα δεν μετράει ακόμα τις πληγές της από τις καταστροφικές πυρκαγιές, πολύ απλά γιατί οι πληγές αυτές είναι ακόμα ανοικτές.

Τα μέτωπα έως αυτή την ώρα είναι τα εξής:

Η Χιος καίγεται για 4η ημέρα

Στις περιοχές Προβατά και Σιδηρούντα εντοπίζονται τα κύρια μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που συνεχίζει για τέταρτη μέρα το καταστροφικό της έργο στη Χίο. 

Είκοσι εθελοντές και 7 πυροσβεστικά οχήματα αναχώρησαν με το πλοίο «Θεόφιλος» για τη Χίο, προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαίνεται επί 4 ημέρες στο νησί. 
Ειδικότερα, έφυγαν 4 εθελοντικά οχήματα με 9 άνδρες από τη Σάμο και 3 οχήματα με 11 άνδρες, από την Ικαρία. Εξάλλου, από το Σάββατο βρίσκεται στη Χίο πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 10 πυροσβέστες. 

«Η Σάμος είναι θωρακισμένη και βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω των ισχυρών ανέμων αλλά και του υψηλού κινδύνου για πρόκληση πυρκαγιάς», δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεοδόσης Δημακογιάννης καθησυχάζοντας τους Σαμιώτες ότι δεν υπάρχει αποδυνάμωση της αντιπυρικής θωράκισης του νησιού. 

Φωτιά στα σύνορα Μεσσηνίας - Ηλείας

Νέα φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Αυλώνας Μεσσηνίας, δίπλα στο φαράγγι της Νέδας. Επιχειρούν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα, 18 άτομα πεζοπόρο, δύο αεροσκάφη και τέσσερα Πετζετέλ. 

Αγωνιώδης έκκληση

Ορατός είναι ο κίνδυνος, η φωτιά που μαίνεται στην Αυλώνα Μεσσηνίας να περάσει στο Νομό Ηλείας, όπως αναγράφεται στο επείγον έγγραφο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας...
Mε έγγραφο που εστάλη στις 15.00 και απευθύνεται στο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας και τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης απευθύνεται έκκληση έγκαιρης και αποφασιστικής αντιμετώπισης του κινδύνου που είναι ορατός και άμεσος, η φωτιά που μαίνεται στον Νομό Μεσσηνίας, στην περιοχή Αυλώνα, δηλαδή στα όρια του Νομού Ηλείας, να «περάσει» στο Νομό Hλείας και με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος καταστροφής του οικοσυστήματος του ποταμού Νέδα, του δάσους των Πλατανιών και του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα και βεβαίως και κατοικημένων περιοχών στον Νομό Ηλείας.

Κλειστή ειναι η εθνική οδός Κορίνθου-Τρίπολης στον κόμβο Αρχαίας Νεμέας-Στέρνας, λόγω φωτιάς σε χορτολιβαδική έκταση στην Αρχαία Νεμέα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς. 
Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος δυο Πετζετέλ. 

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε πευκοδάσος στην περιοχή Άνω Βουλίμες Ζακύνθου. Μαίνεται το μέτωπο στην Έξω Χώρα. 

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Αγρίνιο, Γύθειο και Κορινθία. 
 newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια