Άρχισαν τα όργανα: Βενιζέλος σε Σαμαρά: Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι ως πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης!


Το κόμμα μου δεν θα ψηφίσει οτιδήποτε.
"Δεν θα μεταθέσουμε όμως και τις ευθύνες σε άλλους όπως έκαναν κάποιοι άλλοι στο παρελθόν."
Προβληματισμός στο Μαξίμου από το ανέβασμα των τόνων
Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα κορυφώνονται και στον απόηχο των καθ' ομολογίαν....
επιτυχημένων ταξιδιών Σαμαρά σε Παρίσι και Βερολίνο, η σημερινή τοποθέτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην ΚΟ του κόμματός του περισσότερο σε προειδοποίηση προς τον κ. Σαμαρά ακούστηκε.

"Εμείς δεν θέλουμε να οδηγηθεί η χώρα σε κυβερνητική κρίση, ούτε σε μια νεα περίοδο αδράνειας και αβεβαιότητας", είπε ο κ Βενιζέλος αλλά πρόσθεσε:

"Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός μιας μονοκομματικής κυβέρνησης. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί κανονικά όπως αποφάσισε ο λαος με συνεργασία και συνευθύνη των κομμάτων της αντιπολίτευσης."

Προειδοποίησε επίσης ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει οτιδήποτε και έριξε και εδώ το καρφί του λέγοντας: "δεν θα μεταθέσουμε όμως και τις ευθύνες σε άλλους όπως έκαναν κάποιοι άλλοι στο παρελθόν."

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος σττην αυριανή συνάντηση είπε: «Οφείλουμε να τιμήσουμε και να προστατεύσουμε τις θυσίες του λαού και τις δικές μας ιστορικά προσπάθειες».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η «η δοκιμασία της παράταξης δεν έχει τελειώσει δυστυχώς, γιατί δεν έχει τελειώσει η δοκιμασία της πατρίδας» και πως το ΠΑΣΟΚ περιμένει τις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για να τοποθετηθεί με βάση τέσσερις αρχές που περιέγραψε. Ειδικότερα, τόνισε ότι οι «θυσίες» του νέου πακέτου δεν μπορεί να είναι οριζόντιες και πρέπει να έχουν εσωτερικά δίκαιο χαρακτήρα, καθώς «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την οριστική διάλυση της μεσαίας τάξης», ότι τα μέτρα πρέπει να συνδυάζονται με απτά μέτρα σύλληψης της φοροδιαφυγής («το φαινόμενο της Ύδρας τροφοδότησε όλα τα άδικα και αρνητικά στερεότυπα εναντίον της χώρας», επισήμανε), ότι τα δημοσιονομικά μέτρα πρέπει να συνδυάζονται με απτά μέτρα προστασίας των ευπαθών ομάδων και, τέλος, ότι αυτά μέτρα πρέπει να οδηγούν στον ορατό τελικό στόχο της δημοσιονομικής προσαρμογής, των θετικών ρυθμών και του τελικά βιώσιμου χρέους.
 newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια