Στόχος τράπεζα της Λαμίας πριν το χτύπημα στην Πάρο.


Κατέγραφαν με κάμερα υποκατάστημα της ΕτΕ της Λαμίας.
Τι αναζητούν οι αστυνομικοί σε Αττική και Φθιώτιδα. 
Περιμένουν να “μιλήσουν” η τηλεκάρτα και τα κλειδιά του 29χρονου οι αστυνομικοί.
Αναβολή για τις 22/08 πήρε ο Θεοφίλου - Τώρα: στον ειδικό εφέτη ανακριτή.
Ζήτησε συγκεκριμένο δικηγόρο.
Τα ευρήματα στο....
σπίτι του 29χρονου Τάσου Θεοφίλου στη Θεσσαλονίκη μαρτυρούν σύμφωνα με τους αστυνομικούς πως η ομάδα σχεδίαζε τη δημιουργία “ταμείου” για τη χρηματοδότηση “αντάρτικου πόλεων”

Μια κάμερα που βρέθηκε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη ήταν ειδικά προσαρμοσμένη για να τοποθετείται στο πίσω μέρος ενός ποδηλάτου. Η κάμερα κατέγραψε πλάνα στα οποία φαίνεται η τοποθέτησή της στο ποδήλατο και κατόπιν πλάνα από το υποκατάστημα της Εθνική Τράπεζας στη Λαμία.

Ο άνθρωπος που κατέγραψε τα πλάνα φρόντισε όπως φαίνεται να καταγράψει τον περιβάλλοντα χώρο και ίσως πιθανές διαδρομές.

Με βάση το ό,τι αυτά τα πλάνα έχουν καταγραφεί πριν την αιματηρή ληστεία της Πάρου φαίνεται πως η τράπεζα της Λαμίας είχε μπει στο στόχαστρο πριν το υποκατάστημα της AlphaBnak στο νησί.

Το γεγονός ότι ο νεαρός βρέθηκε μετά τη ληστεία της Πάρου και πάλι στη Λαμία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε κάποιος πυρήνας στην περιοχή.

Η ύπαρξη πάντως ενός υπνόσακου στις αποσκευές του 29χρονου κατά τη σύλληψή του ίσως περιπλέκει την κατάσταση ως προς το κρησφύγετο το οποίο αναζητείται στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας. 

Ίσως ο νεαρός για να μην εντοπιστεί δεν απευθύνθηκε σε συνεργούς επιλέγοντας το ελεύθερο κάμπινγκ.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συνδέσουν τώρα πρόσωπα και γεγονότα αποκρυπτογραφώντας τις συνομιλίες που είχε ο νεαρός μέσω ραδιοτηλεφώνου με βάσει την τηλεκάρτα που είχε πάνω την ώρα της σύλληψης, ενώ στα εργαστήρια έχουν αποσταλεί και 7 κλειδιά που είχε μαζί του ο 29χρονος θεολόγος και τα οποία ίσως οδηγήσουν σε κάποιο σπιτί ή διαμέρισμα “γιάφκα” της ομάδας.

Οι πληροφορίες του Newsit λένε ότι οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι και για τη συμμετοχή στην ληστεία της Πάρου ενός ακόμη ατόμου που εμπλέκεται στην οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς” του διαβόητου τοξοβόλου του Συντάγματος, που σύμφωνα με τους αστυνομικούς συμμετείχε και σε ένοπλη συμπλοκή στην Πεύκη.

Εντωμεταξύ, αναβλήθηκε, για τις 22 Αυγούστου, η δίκη στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο όπου αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής και η αναβολή δόθηκε κατόπιν αιτήματος του ίδιου επειδή δεν έχει δικηγόρο.
Μάλιστα, ζήτησε τη βοήθεια δημοσιογράφων προκειμένου να έρθει σε επαφή με συγκεκριμένο δικηγόρο. Τώρα βρίσκεται ενώπιον του 10ου ανακριτή για την υπόθεση της ληστείας.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια