Ο "μυστικός" Κανονισμός και οι προσλήψεις της Βουλής


Πώς μία επιστολή με την υπογραφή της ΔΗΜΑΡ και παραλήπτη τον Ευ. Μεϊμαράκη έβαλε "φωτιά". Τι προβλέπει διάταξη του Κανονισμού της Βουλής από το 1997
Αναστάτωση προκάλεσε στον κυβερνητικό....
"συνασπισμό", μετά την επιστολή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, στον Πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, στην οποία αναφέρει, ότι με μία απλή απόφασή του και χωρίς να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο Πρόεδρος της Βουλής μπορεί να κάνει προσλήψεις 64 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, εκ των οποίων και 8 δημοσιογράφων.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η "Δημοκρατία", σύμφωνα με την αρχική διατύπωση της ΔΗΜΑΡ, τα ανωτέρω αναφέρονται στα άρθρα 91 και 92 του Β' Μέρους του Κανονισμού της Βουλής, γνωστού και ως "μυστικού Κανονισμού", που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το 1997.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη έσπευσαν να διαψεύσουν τη ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι η χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, το οποίο άρχισε να ισχύει από το 1997,  έγινε άπαξ και μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 64 προσώπων.

Ο αριθμός συμπληρώθηκε και επί προεδρίας Δ. Σιούφα, με αποτέλεσμα να μην γίνει χρήση του άρθρου ούτε από τον κ. Πετσάλνικο ούτε από τον κ. Μεϊμαράκη.
Κι ενώ το θέμα πήγε να κλείσει με τις εξηγήσεις συνεργατών του κ. Μεϊμαράκη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ΔΗΜΑΡ έβαλε νέα "φωτιά" με τον βουλευτή Ν. Τσούκαλη να λέει στους δημοσιογράφους, ότι μπορεί να μην έχει γίνει χρήση της διάταξης στη μετά Σιούφα εποχή, η διάταξη όμως είναι έτσι διατυπωμένη, ώστε να δίνει στον εκάστοτε Πρόεδρο της Βουλής το δικαίωμα να προχωρά σε 64 προσλήψεις, με αποφάσεις που δεν δημοσιεύονται στο ΦΕΚ.

Σε άλλο σημείο της επιστολής της ΔΗΜΑΡ χαρακτήριζε "ατελή" την πρόσφατη εντολή του κ. Σαμαρά να καταργηθεί εντελώς η δυνατότητα διορισμού μετακλητών και να κοπούν τα προνόμια πρώην προέδρων της Βουλής.
Το θέμα μάλιστα έφαταση στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με τον Β. Πολύδωρα να ξεσπά κατά "υποκριτών", ενώ το μέρος του πήρε και ο κ. Κακλαμάνης,  σημειώνοντας: "Είμαστε όμηροι 20 - 30 βουλευτακίων που γλείφουν όλη μέρα τους δημοσιογράφους".
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια