Για γέλια και για κλάματα οι εξηγήσεις του Τραγάκη για τους διορισμούς στη Βουλή


Σάλος προκλήθηκε για τους διορισμούς παιδιών, γαμπρών, αδερφών αλλά και φίλων και κολλητών από τους κυρίους Πολύδωρα, Τραγάκη, Μιχαλολιάκο και Πετσάλνικο. 
Υπενθυμίζεται λοιπόν, πως ο κ. Τραγάκης αφού διόρισε τον γαμπρό του, την κόρη του και το γιό του στη....
συνέχεια διόρισε στις 31-07-2012, δηλαδή στα τέλη του προηγούμενου μήνα, μόλις εξελέγη αντιπρόεδρος, και την αδελφή του γαμπρού του στο Kοινοβούλιο. Μη μέινει και κανένας από το σόι παραπονεμένος... Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής στο γραφείο του κ. Τραγάκη διορίστηκε η Καλλιόπη Λεοντή, αδελφή του γαμπρού του Αναστασίου Λεοντή, ο οποίος είναι ήδη διορισμένος στη Βουλή.

Το θέμα προκάλεσε την έκρηξη του πρωθυπουργού ο οποίος ναγκάστηκε να παρέμβει... Μετά από όλα "κύκλοι" του αντιπροέδρου της Βουλής ήρθαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους δίνοντας εξηγήσεις για γέλια και για κλάματα μαζί! 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον λοιπόν έχουν όσα λένε οι συνεργάτες του κ. Τραγάκη προκειμένου να διακιολογήσουν τα αδικαιολόγητα! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ίδιους, η κόρη του, Αργυρώ Τραγάκη - Λεοντή, ήταν στο γραφείο του από το 1992 και κατάφερε να μονιμοποιηθεί στη Βουλή με τον «ευεργετικό» νόμο Σιούφα το 2009. Επίσης, ο σύζυγος της κόρης του, Αναστάσιος Λεοντής, προσλήφθηκε το 1985 στο Κανάλι του Πειραιά και στη συνέχεια έγινε απόσπαση στο Κανάλι της Βουλής και μονιμοποιήθηκε ως υπάλληλος της Βουλής με το νόμο Σιούφα.

Όσο για το γιο του, ο κ. Τραγάκης σημειώνει ότι ουδέποτε τον «βόλεψε» στην Βουλή και πως εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Όσον αφορά την πρόσληψη της συζύγου του γιου του, η κυρία Έσμη Κρουστάλη Τραγάκη, δικηγόρος στο επάγγελμα, διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή το 2004, προκειμένου να συνδράμει στο έργο της εξεταστικής επιτροπής που διερευνούσε το σκάνδαλο TOR-M1. Αξίζει αν σημειωθεί ότι πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής ήταν, ποιος άλλος … ο κ. Τραγάκης!

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής επιμένει ότι οι δύο νέοι, δηλαδή η κυρία Κρουστάλη και ο γιος του, δεν γνωρίζονταν τότε αλλά ο έρωτας ήρθε στην πορεία... Όπως και να έχει η κυρία Κρουστάλη-Τραγάκη μονιμοποιήθηκε επίσης με τη ρύθμιση Σιούφα!

Ο κ. Τραγάκης αναφέρθηκε και στο πολιτικό κομμάτι της υπόθεσης, λέγοντας: «Η ανυπαρξία μέχρι τώρα νομοθετικής ρύθμισης για τον τρόπο επιλογής των μετακλητών υπαλλήλων έδινε τη δυνατότητα στους βουλευτές να επιλέγουν τους συνεργάτες τους με βάση τα κριτήρια εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας. Από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει συγκεκριμένους κανόνες σε αυτή τη διαδικασία, σταματάει μια πρακτική που δικαίως ή αδίκως έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις».
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ποιος τον χέζει το κάπελα; μονο για καφεδες ειναι ικανος, καιμ μονο για σερβιρισμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.