Μόνοι τους τον άφησαν ελεύθερο τον Μακρυγιάννη. Τώρα τρέχουν να τον βρουν.


Έχει παραβιάσει όλο τον ποινικό κώδικα.
Έχει καταδικαστεί 4 φορές ισόβια για 5 δολοφονίες και κλοπές. 
Πήρε όμως 10 φορές άδεια απο τις φυλακές ενώ το 2006 είχε και πάλι "ξεχάσει" να επιστρέψει. 
"Στη σφαίρα της μεταφυσικής κάποια κριτήρια για τη χορήγηση αδειών" καταγγέλει στο Newsit ο Σ.Καρακίτσος. 
Το 8% με 10% των κρατουμένων....
που παίρνει άδεια δεν επιστρέφει στις φυλακές.
Το προφίλ του μακελάρη της "Χρυσής Νύχτας".

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...και η αρίθμηση φτάνει μέχρι τον αριθμό 10, όσες δηλαδή και οι άδειες που χορηγήθηκαν απο τις φυλακές στον μακελάρη βαρυποινίτη Μακρυγιάννη. 

Το "μπουμπούκι" των φυλακών Λάρισας που έχει παραβιάσει όλο τον ποινικό κώδικα και που η δράση του θα έπρεπε να διδάσκεται ως μάθημα στις σχολές εγκληματολογίας, κυκλοφορεί ελεύθερος αναμεσά μας. 

Οπως καταγγέλει στο Newsit o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Σπύρος Καρακίτσος "ο Μακρυγιάννης έχει πάρει 10 φορές άδεια από το 2007 που συνελήφθη και πάλι. Ο θεσμός των αδειών αντικειμενικά και στατιστικά έχει κριθεί θετικά. Ωστόσο ένα 8% με 10% των φυλακισμένων δεν επιστρέφει στις φυλακές. 

Δύο κριτήρια που ισχύουν για να χορηγηθεί άδεια σε κρατούμενους κινούνται στη σφαίρα της μεταφυσικής. Δηλαδή να κάνει ο κρατούμενος καλή χρήση της αδείας και να επιστρέψει πίσω. Εμείς απο το 1994 που θεσμοθετήθηκαν αυτα τα κριτήρια ρωτάμε πως είναι δυνατό να εκτιμηθεί και να κριθεί και με ποια κριτήρια ένας κρατούμενος θα κάνει καλή χρήση της αδείας" είπε τέλος ο κύριος Καρακίτσος. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βαρυποινίτης με περίεργο τρόπο παίρνει άδεια από τις φυλακές και δεν γυρνάει στο κελί.
Τον Αύγουστο του 2006 είχε πάρει ακόμη μία “περίεργη” όπως κάποιοι τη χαρακτηρίζουν άδεια και είχε εξαφανιστεί.

Ετούτη τη φορά και πριν την έγκριση της άδειας υπήρξαν “πιέσεις” μέσω δημοσιευμάτων και όχι μόνο από τον αντιεξουσιαστικό χώρο λένε κάποιοι.

Τονίζουν ότι υπήρξαν επιστολές όπως αυτή που αναφέρει για τον Μιχάλη Μακρυγιάννη:
“θεωρούμε ότι η εκδικητική παράταση της φυλάκισης ενός ανθρώπου που έπρεπε προ καιρού να απελευθερωθεί αποτελεί ένα ακόμη τεράστιο σκάνδαλο με τραγικές συνέπειες για τον ίδιο τον κρατούμενο και το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. Δεν περιμένουμε από αυτό το σύστημα απόδοση δικαίου. Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως η εξόντωση του Μιχάλη Μακρυγιάννη και υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι μόνος του”

Τον τελευταίο καιρό ο βαρυποινίτης είχε υποβάλει στις φυλακές Λάρισας όπου κρατούνταν έξι αιτήματα αποφυλάκισης τα οποία απορρίφθηκαν. Το τελευταίο αίτημα έγινε 9 Αυγούστου, μια μέρα μετά το παραπάνω δημοσίευμα, λένε κάποιοι με νόημα και ... ξαφνικά με θετική εισήγηση του εισαγγελέα ο Μακρυγιάννης παίρνει πέντε ημέρες άδεια...

Το πρώτο αίμα
Ο άνθρωπος που έπαιρνε τη μια μετά την άλλη τις άδειες να φύγει απ' τη φυλακή άρχισε τη δολοφονική του δράση το 1985. Σκότωσε έναν σερβιτόρο έξω από ένα μπαρ στα Τρίκαλα.

Το Μακελειό στη “Χρυσή Νύχτα”
Οκτώ χρόνια μετά ο βαρυποινίτης αφαίρεσε άλλες δυο ζωές. Μέσα στο νυχτερινό κέντρο “Χρυσή Νύχτα” στη συμβολή Αχαρνών και Αγίου Μελετίου άφησε στον τόπο τον φίλο του Αντώνη Δημητρόπουλο με τον οποίο διασκέδαζαν μαζί και τον ταμία του μαγαζιού, Στέλιο Χριστοδουλάκη. Από καθαρή τύχη γλίτωσαν δυο θαμώνες που δέχθηκαν την επίθεσή του.

Πυροβόλησε πέντε φορές τη φίλη του και σκότωσε τον φίλο του
Άλλα δυο άτομα του περιβάλλοντός του μπήκαν στο στόχαστρό του και έχασαν τη ζωή τους. Προπαραμονή Χριστουγέννων του 93, μαζί με τον σύντροφο του Κώστα Τέγα πυροβόλήσαν πέντε φορές και τραυμάτισαν σοβαρά τη φίλη του Αγγελική Τσενεμπή. Τη μετέφεραν στο σπίτι του φίλου τους ταχυδρόμου Ηλία Λιάβα, ο οποίος την πήγε στο νοσοκομείο. Λίγο καιρό αργότερα η κοπέλα πέθανε στον Καναδά, ενώ νωρίτερα οι δυο τους είχαν σκοτώσει και τον Λιάβα.

Ακολούθησε μια σειρά ένοπλων επιθέσεων και συνελήφθη μαζί με τον Τέγα στις 20 Δεκεμβρίου 1994, σε σπίτι στη Γαλάζια Ακτή. Νωρίτερα είχε συμμετάσχει σε ένοπλες ληστείες μαζί με τους αδελφούς Παλαιοκώστα, ενώ έχει και άλλες δύο αποδράσεις στο ενεργητικό του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια