Χαμηλές θερμοκρασίες από σήμερα....

....και από Παρασκευή καύσωνας διήμερος.

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού μετά το κύμα καύσωνα των προηγούμενων ημερών. Η θερμοκρασία υποχωρεί έως και 10 βαθμούς ενώ οι βοριάδες ενισχύονται και φθάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο. 

Ειδικότερα σήμερα....
(28/8) στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Καλός είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και το πρωί στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Kαιρός: στη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το πρωί στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Kαιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: αρχικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αιθριος. παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6, στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος. Παροδικές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Άνεμοι: βόρειοι 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 28 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση των μετεωρολόγων για τα επόμενα 24ωρα 

Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά περιμένουμε την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διατηρούνται οι καλές καιρικές συνθήκες και το επόμενο διήμερο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 τοπικά 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και την Πέμπτη στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Παροδικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά με πιθανότητα βροχής το βράδυ περιμένουμε το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 τοπικά 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά με πιθανότητα να εκδηλωθούν καταιγίδες αναμένονται την Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.
real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια