Π. Παυλόπουλος: Αρνητικό υπόδειγμα μικροψυχίας και μικροκομματισμού η αντίδραση του Σύριζα...


Για μικροψυχία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Προκόπης Παυλόπουλος ενώ θεωρεί ότι θετικά αποτελέσματα είχαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους Ευρωπαίους εταίρους A. Mέρκελ,   Ζ.Κ. Γιούνκερ και Φ. Ολάντ και σχολιάζοντάς τα μεταξύ άλλων επισήμανε και τα εξής:
«Οι συναντήσεις αυτές του Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά έχουν ως τώρα επιφέρει δύο, τουλάχιστον, εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα:

I. Το πρώτο αφορά την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Χώρας διεθνώς, και ιδίως στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τούτο έχει ως περαιτέρω συνέπεια το ότι δόθηκαν αρμοδίως οι αναγκαίες διαβεβαιώσεις ως προς την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, πράγμα το οποίο συνιστά ηχηρό μήνυμα προς τις αγορές και, πολύ περισσότερο, προς τους διεθνείς κερδοσκόπους. Ως προς την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας πρέπει να τονισθεί και τούτο:  Μετά μια θλιβερή τριετία, όπου κυριάρχησαν ο διασυρμός της Χώρας μας από την κραυγαλέα ανευθυνότητα του κ. Γ. Παπανδρέου και η απουσία στα ευρωπαϊκά fora λόγω της πολιτικής ανυπαρξίας του κ. Λ. Παπαδήμου, ο κ. Α. Σαμαράς εκπροσώπησε την Ελλάδα με το επιβαλλόμενο κύρος και θάρρος. Διεκδίκησε, επιπλέον, αυτό που ανήκει στον Ελληνικό Λαό, με βάση την ιστορία του και τις θυσίες του.  Και δεν είναι τυχαίο πως για πρώτη φορά και η κα Μέρκελ και ιδίως ο κ. Ολάντ αναγνώρισαν δημοσίως τις θυσίες του Ελληνικού Λαού.

II. Το δεύτερο αποτέλεσμα αφορά την αναδιαπραγμάτευση της μνημονιακής πολιτικής.  Και πάλι ήταν ο κ. Α. Σαμαράς που έθεσε, για πρώτη φορά μετά την είσοδο της οικονομίας μας στο Μνημόνιο, το μείζον αυτό ζήτημα ευθέως.  Και ως προς την επιμήκυνση και ως προς την ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας μας μέσα από άμεσα και δραστικά αναπτυξιακά μέτρα.  Το υπεύθυνο και καλά προετοιμασμένο αυτό διάβημα του κ. Α. Σαμαρά απέφερε καρπούς, δεδομένου ότι η μεν κα Α. Μέρκελ δεν απέκλεισε την αναδιαπραγμάτευση.  Ο δε κ. Ολάντ ρητώς δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τρόικα οφείλουν, έναντι των θυσιών του Ελληνικού Λαού, να πράξουν το καθήκον τους για ν’ απαλλαγεί η Ελλάδα από τον εφιάλτη της ύφεσης. 

Και μια τελευταία επισήμανση, αυτή τη φορά προς την Αντιπολίτευση γενικώς και, κυρίως, προς την Αξιωματική, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ:  Οι αντιδράσεις τους αποτελούν, δυστυχώς, αρνητικό υπόδειγμα μικροψυχίας και μικροκομματισμού. Και αυτή η έλλειψη πολιτικής γενναιότητας ν’ αναγνωρίσουν στον κ. Α. Σαμαρά τα όσα έχει επιτύχει για τον Τόπο και να τον στηρίζουν στην εθνική του προσπάθεια, τους χαρακτηρίζει ως προς την πολιτική τους «αξιοπιστία».  Κυρίως όμως τους εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια του Ελληνικού Λαού, ο οποίος αγωνίζεται και αγωνιά για το μέλλον του».


«Antenna FM»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια