Αυτό είναι το κρησφύγετο του Θεοφίλου στη Λαμία - Γιατί το επέλεξε, με ποια στοιχεία το νοίκιασε – Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο 29χρονος


Το είχε νοικιάσει από τον Οκτώβριο του 2011, χωρίς ενοικιαστήριο. 
Βρήκαν στον περίβολο του διαμερίσματος και το μπλέ ποδήλατο.
Σίγουρη η αστυνομία πως ο 29χρονος είναι μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς 
Τον είχαν υπό παρακολούθηση από τον Νοέμβριο του 2010. 
Ετοίμαζε χτύπημα και....
στην Εθνική Τράπεζα της Λαμίας. 
Ήθελαν να δημιουργήσουν “ταμείο για τον ένοπλο αγώνα”.
Αύριο στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο Θεοφίλου. 
Ζήτησε να τον εκπροσωπήσει ο δικηγόρος Σπύρος Φυτράκης
Από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου, λίγες.... μέρες μετά τη ληστεία στην Alpha Bank και την εν ψυχρώ δολοφονία του 53χρονου Δημήτρη Μίχα, ο Τάσος Θεοφίλου -που αρνείται όλες τις κατηγορίες όπως δήλωσε ο δικηγόρος του στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου - βρέθηκε στη Λαμία. Ένας υπνόσακος που βρέθηκε στα πράγματά του προκάλεσε, προς στιγμή, μπέρδεμα. Αλλά όλα λύθηκαν όταν στην αστυνομία παρουσιάστηκε ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού. 

Οι αστυνομικοί "χτένισαν" τη Λαμία αναζητώντας το κρησφύγετο του 29χρονου τις ημέρες, πριν και μετά την Πάρο, που βρέθηκε στην πόλη. Ζήτησαν και τη βοήθεια των κατοίκων, να τηλεφωνήσουν σε ειδικό αριθμό αν έχουν κάποια πληροφορία. Και κάπως έτσι, το απόγευμα της Δευτέρας, έφτασαν σε διαμέρισμα που είχε νοικιάσει ο Θεοφίλου. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού παρουσιάστηκε στην αστυνομία. Αναγνώρισε τον Θεοφίλου. Είπε πως του είχε νοικιάσει ένα σπίτι από τον Οκτώβριο του 2011. Δεν είχαν υπογράψει συμβόλαιο, δεν ήθελε ο ενοικιαστής. Ο οποίος του έδωσε απλά ένα μικρό όνομα, (δεν αποκλείεται ακόμη και το Τάσος, το πραγματικό του όνομα δηλαδή) το οποίο ο ιδιοκτήτης δε θυμόταν καν!

Το διαμέρισμα βρίσκεται περιφερειακά της Λαμίας και σε απόσταση τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων από το κατάστημα της Εθνικής τράπεζας που παρακολουθούσε ο κατηγορούμενος. Ο Θεοφίλου φέρεται να έμεινε εκεί τουλάχιστον δυο βράδια μετά τη ληστεία της Πάρου!

Όλα έγιναν βάσει σχεδίου για να μπορεί αυτός που θα έβρισκε καταφύγιο στο συγκεκριμένο διαμέρισμα να μπορεί να φύγει εύκολα ανά πάσα στιγμή. Γι’ αυτό επιλέχτηκε σπίτι στη συγκεκριμένη περιοχή: έχει πάρα πολλούς και γρήγορους διεξόδους προς κάθε σημείο και βρίσκεται κοντά στον περιφερειακό της πόλης.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής θα περάσει από... κόσκινο το διαμέρισμα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για μια ακόμη γιάφκα των Πυρήνων, όπου κρύβονταν όπλα, χρήματα ή οτιδήποτε άλλο.

Στον περίβολο του ισογείου διαμερίσματος που είχε νοικιάσει ο Θεοφίλου και βρίσκεται επί της οδού Τυμφρηστού 21 στη Λαμία, βρέθηκε και το μπλέ ποδήλατο, στη σέλα του οποίου ο 29χρονος είχε τοποθετήσει την κάμερα για να παρακολουθήσει το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας.


Υπάρχει και δεύτερος δολοφόνος; 

Κάθε μέρα, κάθε ώρα και ένα νέο στοιχείο για τη ληστεία της Πάρου και τη δολοφονία του άτυχου οδηγού ταξί έρχεται στο φως. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha, δεν ήταν ο Θεοφίλου ο μοναδικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Δημήτρη Μίχα. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκτός από τον 29χρονο, τον Μίχα πυροβόλησε ακόμη ένας από τους δράστες. Πρόκειται για τον ληστή που στις φωτογραφίες της αστυνομίας φαίνεται να κρατά το όπλο και να απειλεί τον υπάλληλο μπροστά από το ΑΤΜ, περιμένοντας να του δώσει τα χρήματα.

Ο άτυχος Δημήτρης Μίχας έφερε τέσσερα τραύματα από πιστόλι εννέα χιλιοστών. 

Οι αστυνομικοί εμφανίζονται, σύμφωνα πάντα με τον Alpha, βέβαιοι ότι βρίσκονται πολύ κοντά στον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών, των δυο ληστών και του τσιλιαδόρου. Πιστεύουν πως είναι θέμα ημερών η σύλληψή τους.

Γιατί πήγε στη Λαμία 

Όλα δείχνουν ότι ο Θεοφίλου ετοίμαζε "χτύπημα" σε τράπεζα της Λαμίας. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. ο Τάσος Θεοφίλου στις 16 του Αυγούστου και ώρα 12:18 αναχώρησε από την Αθήνα με τον ΟΣΕ για τη Λαμία, μέσω Λιανοκλαδίου, όπου υπάρχει ανταπόκριση γραμμής Λαμία - Στυλίδα. Η έκδοση εισιτηρίου είχε γίνει μια ώρα πριν από την αναχώρηση. Στις 18 του μήνα επέστρεψε από Λιανοκλάδι στις 08.10 το πρωί στην Αθήνα.

Μια κάμερα που βρέθηκε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη ήταν ειδικά προσαρμοσμένη για να τοποθετείται στη σέλα ενός ποδηλάτου, χρώματος μπλε με άσπρο παγουράκι. Η κάμερα κατέγραψε πλάνα από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Βασιλικών στη Λαμία.

Από τις κάμερες ασφαλείας του υποκαταστήματος, όμως, οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν, όπως επιμένουν πληροφορίες «στοιχεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν».

"Μέλος των Πυρήνων" λέει η αστυνομία

Τα ευρήματα στο σπίτι του 29χρονου Τάσου Θεοφίλου στη Θεσσαλονίκη μαρτυρούν σύμφωνα με τους αστυνομικούς πως η ομάδα σχεδίαζε τη δημιουργία “ταμείου” για τη χρηματοδότηση “αντάρτικου πόλεων”. Η Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις επίσημες ανακοινώσεις, είναι σίγουρη πως ο 29χρονος είναι μέλος της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και τα τελευταία χρόνια μάλιστα φέρεται να είχε αναλάβει και ηγετικό ρόλο.

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 έμενε με τους γονείς του στη Θεσσαλονίκη. Από τότε, όμως, δεν είχε μόνιμη κατοικία. Επισκεπτόταν που και που τους γονείς του κι όταν βρισκόταν στην Αθήνα, έμενε σε ξενοδοχεία του Κεραμεικού και του Μοναστηρακίου και δεν δούλευε. 

Σε ένα ξενοδοχείο στο Μοναστηράκι έμενε και όταν τον συνέλαβαν, το περασμένο Σάββατο.

Όπως προκύπτει απ' όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Μανούρας ο Θεοφίλου είχε μπει στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής από το 2010 και συγκεκριμένα από τις 30 Νοεμβρίου, όταν «συνελήφθη» στο σταθμό ΚΤΕΛ του Αγρινίου να παρακολουθεί το χώρο, ενώ συνεργός του κατέβαινε από λεωφορείο που είχε έρθει από την Αθήνα, μεταφέροντας έναν σάκο μεγάλου μεγέθους.

Την Τρίτη, ο 29χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Κώστα Μπαλτά, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις υποθέσεις τρομοκρατίας.

Νωρίτερα, αναβλήθηκε για τις 22 του μήνα η δίκη του στο αυτόφωρο μετά από αίτημα του ίδιου, γιατί δεν είχε δικηγόρο. Ο 29χρονος επικοινώνησε με το γραφείο του δικηγόρου Σπύρου Φυτράκη, ο οποίος επιβεβαίωσε στο NewsIt ότι ανέλαβε την υπόθεση. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια