Δρομολογούνται αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ


Οι σκέψεις αυτές, γιατί πρόκειται για μια αρχική συζήτηση, πιθανόν να παραπεμφθούν σε συνέδριο το Φθινόπωρο ή να προκριθεί μια άλλη διαδικασία.
Ο πρώτος κύκλος συζήτησης στο εσωτερικό του Συνασπισμού για το εκλογικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε αργά απόψε στην Πολιτική Γραμματεία, με την ανάλυση δύο κειμένων....
που αναφέρονται σε πολιτικά και οργανωτικά θέματα, δηλαδή για το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς και τις εκτιμήσεις γύρω απ' αυτό, και για οργανωτικά θέματα.


Η Πολιτική Γραμματεία, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησε σε δύο συνεδριάσεις, σήμερα και προχθές, για το πώς διαμορφώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα στις δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Επίσης έγινε μια πρώτη εκτίμηση για το νέο κομματικό ακροατήριο και παράλληλα διεξήχθη συζήτηση για το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο πολιτικό φορέα, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες, και αν απαιτείται ένα ιδρυτικό συνέδριο για να ενσωματώσει αυτή τη δυναμική ή αν το υφιστάμενο κομματικό σχήμα μπορεί να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα, κυρίως στην αυξημένη κοινωνική και πολιτική επιρροή του κόμματος. 


Το δεύτερο κείμενο αφορούσε τις οργανωτικές διαδικασίες, κυρίως στα χρονοδιαγράμματα που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες. 


Προς το παρόν τα κείμενα αυτά παραπέμπονται για συζήτηση και στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ και στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού το επόμενο Σαββατοκύριακο, όποτε θα δοθούν και οι κατευθυντήριες γραμμές. 
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια