Οι απόντες, οι κεφάτοι και τα απρόοπτα – Όσα έγιναν στην ορκωμοσία της νέας Βουλής


Αντώνης Σαμαράς: Απών, Ευάγγελος Βενιζέλος: Απών, Γιώργος Παπανδρέου: Απών.
Τα χαμόγελα της Ντόρας και η τρυφερότητα του Μ. Γλέζου στη σύντροφο του. 
Οι καθυστερημένοι υπουργοί και βουλευτές. 
Ποια βουλευτής έψαχνε τα γραφεία του κόμματός της. 
ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Απ’ όλα είχε η ορκωμοσία....
των βουλευτών που εξελέγησαν στις 17 Ιουνίου: ηχηρές απουσίες, απρόοπτα, συγκρούσεις, καθυστερήσεις και ευχές. 


Πρώτα απ’ όλα στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που δεν ήταν παρών γιατί οι γιατροί του το απαγόρευσαν μετά την επέμβαση στο δεξί του μάτι. Και δεύτερον στον Αλέξη Τσίπρα, που για λίγο άφησε τον δευτερότοκο νεογέννητο γιο του και τη σύντροφο του Μπέτυ για να ορκιστεί.


«Πού είσαι εσύ;» αναφώνησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ όταν στο περιστύλιο της Βουλής συνάντησε τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο. «Εδώ, να σου ζήσει» του απάντησε εκείνος. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ βρέθηκε στη Βουλή και για ακόμη ένα λόγο: για να δει την κόρη του, Ζωή, να ορκίζεται πάλι βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. 


Ο πρώην κι ο... (μεθ) επόμενος! "Να σου ζήσει" είπε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη γέννηση του δεύτερου γιου του
Ο Σαμαράς κι οι άλλοι 
Ο πρωθυπουργός δεν ήταν η μοναδική ηχηρή απουσία από τη σημερινή ορκωμοσία. Δεν ήταν εκεί ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όμως, δε συντρέχουν λόγοι υγείας αλλά... διπλωματίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να παραστεί στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος. 


Για τον ίδιο λόγο βρίσκεται στο Βέλγιο και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. 
Απουσίασαν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Είχαν όμως όλοι δικαιολογία: μετέχουν στην ελληνική αποστολή στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Η τελευταία, αλλά καθόλου ευκαταφρόνητη απουσία, δεν ανήκει ούτε στην πλευρά της κυβέρνησης, ούτε σε εκείνη της αντιπολίτευσης. Στα θεωρεία της Βουλής βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, βρέθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αλλά κανείς δε είδε τον πρεσβευτή της Γερμανίας. Απουσία με ονοματεπώνυμο και νόημα! 

Η κεφάτη και ο τρυφερός 
Μετά από ένα μικρό διάλειμμα (σ.σ. στις εκλογές του Μαΐου δεν είχε εκλεγεί) η Ντόρα Μπακογιάννη επέστρεψε στα βουλευτικά έδρανα. Όσοι την είδαν είχαν να το λένε πόσο χαμογελαστή ήταν. Χαιρετούσε και μιλούσε με όλους. 

Οι δημοσιογράφοι είχαν επίσης να λένε για τον τρυφερό τρόπο που φερόταν στη σύντροφό του ο Μανώλης Γλέζος. 


Ένας ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αίσθηση. Δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Πάντζα, που εμφανίστηκε στη Βουλή για τον ορκωμοσία με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο!

Συγγνώμη, άργησα!
11:00 ακριβώς είχε οριστεί το ραντεβού, αλλά η διαδικασία ξεκίνησε λίγο αργότερα. Ακόμη κι έτσι όμως, υπήρχαν κάποιοι που έχασαν την αίσθηση του χρόνου! Και μοιραία, έφτασαν τελευταίοι στην αίθουσα της Ολομέλειας. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης έφτασε αφού είχε ξεκινήσει η διαδικασία. Πολύ καθυστερημένος και ο Πέτρος Τατσόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Χρήστος Αηδόνης του ΠΑΣΟΚ μπήκε στη Βουλή 10 λεπτά πριν τελειώσει η ορκωμοσία!


Που είναι τα γραφεία; 
Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες σχετικά με το που και το πως θα καθίσουν τα κόμματα της Αριστεράς. Παραδοσιακά από το 1974 το ΚΚΕ κάθεται μπροστά κι αριστερά. ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, θέλει θέσεις μπροστά-μπροστά και ΔΗΜΑΡ, με ποσοστό μεγαλύτερο από το ΚΚΕ, ψάχνει κι εκείνη το που θα κάτσει. 

Σήμερα, πάντως, θέμα με τις θέσεις δεν υπήρξε. Θα το λύσει ο νέος πρόεδρος της Βουλής. Εκείνο που έχασε η βουλευτής του ΚΚΕ, Ελένη Γερασιμίδου, ήταν τα γραφεία του κόμματος. Ευτυχώς, ήξεραν οι αστυνομικοί της Βουλή που είναι και την κατατόπισαν!


Τα απρόοπτα
Δεν πρόλαβε να πατήσει το πόδι της στο πρώτο σκαλί και της έσπασε το τακούνι! Η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου και βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε... ραντεβού με την ατυχία. Ή κάποιος τη μάτιασε. Το ίδιο έγινε με τον οδηγό ενός αυτοκινήτου του διπλωματικού σώματος, που ξέχασε που είναι το φρένο κι έπεσε πάνω στον μπροστινό του... 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια