Τροποποιήσεις στο Μνημόνιο κατά ανεργίας και ύφεσης ζητά ο Αντώνης Σαμαράς


Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΤην ανάγκη τροποποιήσεων στο πρόγραμμα που εφαρμόζει η Ελλάδα, προκειμένου «να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση» επισημαίνει στην επιστολή του προς τους 26 ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της και τους στόχους που....
έχουν τεθεί, καθώς και να επιταχύνει την εφαρμογή του προγράμματος «με έμφαση στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων».


Ο πρωθυπουργός -που είχε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με τα κεντρικά πρόσωπα της ΕΕ, όπως τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρομπάι, αλλά και ηγέτες κρατών, όπως τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ιταλό ομόλογό του Μαριάνο Μόντι- ανέφερε ότι προσβλέπει σε συναντήσεις μαζί τους «ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω».


Την επιστολή θα παραδώσει στους εταίρους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος έχει ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης επαφές στις Βρυξέλλες. Ο κ. Παπούλιας, εκτός από τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον οποίο συνάντησε την Τετάρτη, θα έχει σήμερα, Πέμπτη, κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και στη συνέχεια με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και νωρίς το απόγευμα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ενώ στο περιθώριο της Συνόδου θα έχει διμερείς συναντήσεις και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.


Στη Σύνοδο Κορυφής συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου. Στη βελγική πρωτεύουσα βρίσκονται επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου (ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς) και ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα τον κ. Σαμαρά θα εκπροσωπήσει ο Κωστής Χατζηδάκης.


Η επιστολή Σαμαρά


Αναλυτικά, ο κ. Σαμαράς αναφέρει στην επιστολή του τα εξής:


«Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.


»Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.


»Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.


»Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.


»Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη των στόχων.


Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω» 


 parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια