ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΗ Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ....


Υπάρχει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που χειροκροτούσε τον Κουφοντίνα!
Οι περικοπές των 11,6 δισ πρέπει να γίνουν έως το 2016 - Θα αλλάξει ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι για κόμικς - Το να λες οτι θα αφοπλίσεις την αστυνομία είναι ανοησία.
"Θα κάνουμε το παν για να υπάρξει κυβέρνηση το μονο που θα βάλουμε όρο είναι να μείνουμε στο ευρω".
"Δεν παίζουμε με την Ευρώπη και θα πάμε να αλλάξουμε το Μνημόνιο για να υπάρξει η δυνατότητα για νεες θέσεις εργασίας".
Το να χαιδεύεις τους κουκουλοφόρους είναι νεο; Το να θέλεις να ξανακρατικοποιήσεις την ΟΑ είναι νέο; Είναι άφθαρτο;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ



ΩΡΑ 14.51 Ο κ.Τσίπρας προσπαθεί να κάνει εποχή Α Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου είχε πρόγραμμα συγκεκριμένο. Είχε βρει χρήματα. Αλλά υπήρχε ταμείο. Σήμερα από το μείον θα δώσεις τι σε ποιόν; Ιδιαίτερα όταν δεν αποκαλύπτεσαι. Αυτό αποτελεί φαρσοκωμωδία. Δεν διχάζουμε ενώνουμε.


ΩΡΑ 14.48 Υπάρχουν ιδεοληψίες. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχει κόμμα να καλεί την νεολαία του να πάει στα Σκόπια να διαδηλώσει κατά των κακών Ελλήνων. Την είδαμε και ακόμα και στο θέμα της οικονομίας. Δεν θέλουμε να πολώσουμε. Υπάρχει δρόμος ευθύνης και ανευθυνότητας. Δεν μπορώ να πω ψέμμα. Θα ήταν αδικία. Δεν μπορώ να πω λεφτά υπάρχουν όταν ξέρει ο τελευταίος άνθρωπος στον πλανήτη ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα.


ΩΡΑ 14.46 Εμείς έχουμε την αφέλεια να νομίζουμε ότι μπορούμε να διώξουμε όλους τους ισχυρούς συμμάχους και να πάμε να μιλήσουμε με την Τουρκία για την ΑΟΖ. Γιατί θα διαπραγματευθώ καλύτερα με την Τουρκία αν είμαι εκτός ΝΑΤΟ; 


ΩΡΑ 14.45 Υπάρχει το ασφάλεια ή φόβος. Υπάρχει το ισχυροί σύμμαχοι ή απομόνωση;


ΩΡΑ 14.44 Το παραμύθι είναι οτι εγώ δεν λέω σε κανέναν μπας και μάθει ο αντίπαλός μου, δεν εχω κοστολογήσει τιποτα. Και τις πανελλήνιες εξετάσεις θα καταργήσω δεν τρέχει τίποτα.


ΩΡΑ 14.42 Το διακύβευμα των εκλογών είναι πολύ καθαρό. Η πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση που είναι καθαρά τα διλήμματα. Κυβέρνηση ή ακυβερνησία, ευρώ ή δραχμή, είναι διακυβεύματα που σπάνε κόκαλα. Υπάρχει κάτι ακόμα. Το αλήθεια ή παραμύθι. 


ΩΡΑ 14.40 Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συζητάμε μοντέλο Βουλγαρίας ή Πορτογαλίας. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. 


ΩΡΑ 14.39 Τα όποια χρήματα θα διαπραγματευθούμε πρέπει να βγουν από το σπάταλο κράτος. Αλλο μείωση μισθού άλλο φόρος. Ο,τι μείωση μισθου έγινε διέλυσε την αγορά. Είμαστε μια χώρα στον 6ο χρόνο συνεχούς ύφεσης. Ποιός θα περίμενε ότι μέσα σε ένα χρόνο θα έχει βρεθεί ενα δισ από τις συντάξεις μαϊμού. 


ΩΡΑ 14.37 Εμείς έχουμε πει και συγκεκριμένα 650 εκατ που είναι για τον χαμηλοσυνταξιούχο και τους ανέργους. Το επίδομα ανεργίας να βγει από κοινοτικα κονδύλια. Οι περικοπές των 11,6 δισ πρέπει να γίνουν έως το 2016. Το χαράτσι πρέπει να καταργηθει και να μπει ενας δίκαιος ΕΤΑΚ.


ΩΡΑ 14.36 Φοβάμαι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζει όταν λεει για την δραχμή, να αφοπλιστεί η αστυνομία ή να φύγουμε από το ΝΑΤΟ. Το τελευταίο που θέλει η ΝΔ είναι να διχάσει.


ΩΡΑ 14.35 Αυτα που εμείς προτείνουμε ενώνουν τους έλληνες. Τα θέματα οικονμικής ανάπτυξης και ασφάλειας ενώνουν τους έλληνες. Κάναμε πρόγραμμα για τον ελληνικό λαο.


ΩΡΑ 14.34 Οι παράνομοι εισβολείς θα σταματήσουν να υπάρχουν.


ΩΡΑ 14.33 Ξυπνας το πρωι έχεις να πας στην δουλειά σου έχεις και τον φόβο για την γυναίκα σου. Πέφτεις σε διαδήλωση, χάνεις την δουλειά σου. Αυτά πρέπει ν αλλαξουν και είναι υποχρέωση του κράτους να τ' αλλαξει.


ΩΡΑ 14.32 Δημοκρατία με φόβο δεν υπάρχει. Οικονομία με φόβο δεν υπάρχει. Η ασυδοσία που επιτρέψανε και η έλλειψη εμπιστοσύνης του πολίτη στο κράτος έχουν δημιουργήσει αρνητική ψυχολογία. 


ΩΡΑ 14.30 Υπάρχει πρώτα απ' ολα η αίσθηση της ατιμωρησίας. Θα αλλάξουμε και το ποινικό πλαίσιο. Δεν γίνεται να συλλαμβάνεσαι και να μην καταδικάζεσαι. Δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε ποιοί είναι οι κουκουλοφόροι και να μην πηγαίνουν φυλακή. Εγώ τις κουκούλες θα τις βγάλω.


ΩΡΑ 14.28 Δεν σας κρύβω οτι χθες κήρυξα πόλεμο στο παρεμπόριο. Είναι η συνέπεια της λαθρομετανάστευσης.


ΩΡΑ 14.26 Πρέπει να διώξουμε τον φόβο από τους έλληνες. Μια γιαγιά μου είπε: Αντώνη μπορώ να δεχτώ τις θυσίες για την οικονομία, περνάω τραγικά αλλα το καταλαβαίνω. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι δεν μπορω να πάω στο περίπτερο. Αυτό έχει οδηγήσει πολύ κόσμο στα ψυχοφάρμακα. Θα ανακαταλάβουμε τις πολεις. Θα πάνε οι λαθρομετανάστες σε ασφαλή μέρη φύλαξης. Θα πρέπει και η Frontex να γίνει πιο αποτελεσματική και ο  νόμος Ραγκούση να καταργηθεί.


ΩΡΑ 14.24 Η COSCO που ήθελαν να διώξουν έφτιαξε 800 θέσεις εργασίας. Και γύρω από αυτή έχουν δημιουργηθεί 1.500 θέσεις εργασίας. Σήμερα έχουμε ψυχολογία των ηττημένων. Όλο το πρόγραμμα της ΝΔ είναι προσανατολισμένο στις νεες θέσεις εργασίας.


ΩΡΑ 14.22 Ο μόνος τρόπος να δημιουργήσεις ελπίδα είναι οι θέσεις εργασίας με αίσθηση μακροπρόθεσμου. Οχι δημαγωγίες, όχι λεφτά υπάρχουν την ώρα που τους σπρώχνεις εκτός ευρώπης. Μακάρι να μπορούσε κανείς το σκάφος να το ξεκινούσε από το ταρσανα. Το σκάφος υπάρχει ήδη. Ειναι αυτό το κράτος που έχουμε. Που έχει τόσους νόμους που έχω ζητήσει να βγει ενα μικρό βιβλίο για να κάνεις μια επένδυση.


ΩΡΑ 14.20 Ανάπτυξη κατά κλάδους. Πρέπει να δούμε τα ναυπηγεία, την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που μπορούν να δημιουργήσουν άμεσα θέσεις εργασίας.


ΩΡΑ 14.18 Εδω και ένα μηνα έχω ξεκινήσει μια διαδικασία με την ΕΕ για να μπορέσουμε να βρούμε συνέχιση του επιδόματος ανεργίας σ εκεινον ο οποίος έχει απολυθεί. Να γίνει χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας. Και στους αυτοαπασχολούμενους. Οχι μόνο στους μισθωτούς.


ΩΡΑ 14.17 Πάνω από τα Μνημόνια μπαίνει η ανθρωπιά. Ο Ελληνας είχε πάντα κεφάλαιο ένα την ανθρωπιά.


ΩΡΑ 14.15 Οτιδήποτε ακουμπάει αυτό τον χώρο των φαρμάκων θα το αγγίξουμε. 6 δισ το έλλειμα που υπάρχει σήμερα στην υγεία. Πρέπει άμεσα να βρεθούν. Να τα δώσουμε σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Πρέπει να υπάρχει σύγκλιση όλων των κομμάτων. 


ΩΡΑ 14.14 Προτεραιότητα είναι να δείξουμε ότι έχουμε καταλάβει το πρόβλημα του κόσμου. 


ΩΡΑ 14.12 Ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτη. Πρέπει να καταργηθούν τα προνόμια των βουλευτών που έχουν ενοχλήσει την κοινή γνώμη. Δεν πρέπει να διώκονται διαφορετικά πολίτες και βουλευτές. Θα εξετάσω το θέμα του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θέμα ίδρυσης ΜΗ κρατικών πανεπιστημίων και λιγότεροι βουλευτές στην Βουλή.


ΩΡΑ 14.11 Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι διάχυτη παντού και πρώτα στους πολιτικούς. Γι' αυτό διαλέξαμε τον κ.Αθανασίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Με το πόθεν έσχες εμείς ξεκάθαρα θα πουμε. Πόσα είχες όταν μπήκες στην πολιτική και πόσα όταν βγήκες. Αν υπάρχει διαφορά θα δημευθεί.


ΩΡΑ 14.09 Θέμα μεγάλο για μας είναι το θέμα της δικαιοσύνης. Διαπερνά και διαχέεται σε παραπάνω από ένα σημεία. Πάρτε την Οικονομία. Είναι αδικο να μην έχεις το δικαίωμα του συμψηφισμού. Είναι αφύσικο να σου λέει το κράτος ότι σε βάζω φυλακή την ωρα που σου χρωστάω και δεν σου πληρώνω. 


ΩΡΑ 14.07 Πρέπει πάση θυσία να μην ξαναέχουμε εκλογές. Να βρεθούν σημεία σύγκλισης και ο κόσμος θα πρέπει να αποφασίσει για την ψήφο του. 


ΩΡΑ 14.06 Για την μετεκλογική δημιουργόα κυβέρνησης είναι ότι έχουμε θέσει 2 ελάχιστους όρους. Παραμονη στο ευρώ και τροποιποίηση του προγράμματος. Εχουμε καταθέσει 30 θέσεις που είναι η μεγιστη συμφωνία που μπορείς να κάνεις με κάποιον. Υπάρχει σύγκλιση απόψεων με πολλούς και πρέπει να βρεθούμε να τα πούμε μετά τις εκλογές.


ΩΡΑ 14.05 Εγω θέλω ο ελληνικός λαός να πίνει κρασί από το πατητήρι του. Θέλω να υπάρχει δυνατότητα για το όνειρο του καθενός. Πολλά μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας. Εχθρός του έθνους η γραφειοκρατία.


ΩΡΑ 14.04 Δίνουμε την μάχη στην ευρώπη για το project bond. 


ΩΡΑ 14.03 Δεν μιλάμε για τους αγρότες. Για την γεωργία. Γιατί θα πρέπει τις επιδοτήσεις να τις ξοδεύουμε σε εισαγωγές προϊόντων; 


ΩΡΑ 14.02 Η Κύπρος δεν το έκανε με δεξιό αλλά με κομμουνιστή πρόεδρο.


ΩΡΑ 14.00 Όλα τα κόμματα έπρεπε να δείξουν συναίνεση στο θεμα της ΑΟΖ. Ακούω όμως ότι υπάρχει πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει πρώτα με την Τουρκία και μετά να οριοθετήσει την ΑΟΖ. Αυτό είναι κάτι που δεν είναι φυσιολογικό. Ειναι ανάποδο. 


ΩΡΑ 13.59 Ασκοπη και αφύσικη αντίδραση για το Ελληνικό. Υπάρχουν πολλές προτάσεις και έρχεται οΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι δεν το θέλει. 


ΩΡΑ 13.57 Υπάρχουν μονο 2 ξεναγοί στην Ελλάδα που μιλούν κινέζικα. Πρέπει να ρίξουμε γέφυρες στην Κίνα. Οταν ο κινέζος πάει στην Ρωμη και κάνει τις αγορές του γιατί να μην έρθει στην Αθήνα; 


ΩΡΑ 13.55 Αμεση ανάπτυξη του τουρισμού. Ολα συνδέονται με την γραφειοκρατία. Πρέπει να της σπάσουμε την μέση υπερ του ιδιώτη. Δεν θέλουμε να διώξουμε κανέναν δημόσιο υπάλληλο. Θα πρέπει όμως κι αυτοί να καταλάβουν ότι για να κάνεις μια επένδυση τουριστική στο καστελόριζο να χρειάζεσαι 66 υπογραφές.


ΩΡΑ 13.53 Δεν μπορείς να πληρώσεις πάνω από το 25% του εισοδήματός σου σε φόρο.


ΩΡΑ 13.52 Τράπεζες: Εαν ενος δανειολήπτη η μηνιαία δόση είναι πάνω από το 30% του εισοδήματός του τότε θα γίνει ρύθμιση.


ΩΡΑ 13.50 Εδω εχει ενοχοποιηθεί και η λεξη νόμος; Και η έννοια της ταξης; Ας έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Αγιο Παντελεήμονα και στην Πάτρα για να πει οτι αυτή είναι δεξιά ατζέντα. Ας μας πει για τις ταυτότητες που θελει να δώσει και τα έγραφα σε λαθρομετανάστες. θα απαγορεύσουν οι ευρωπαίοι και στους έλληνες να ταξιδεύουν. Υπάρχει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που χειροκροτούσε τον Κουφοντίνα.


ΩΡΑ 13.49 Είμαι έτοιμος με οποιονδήποτε να κοιτάξω να βάλω από αύριο τον τόπο μπροστά. Το να λες οτι θα αφοπλίσεις την αστυνομία είναι ανοησία. 


ΩΡΑ 13.47 Το να διχατεί ο κόσμος είναι ότι χειρότερο. Η ΝΔ δεν θέλει να διχάσει. Θα σας πω οτι το να μεινεις στο ευρώ δεν είναι δεξιά άποψη, ούτε αριστερή. Είναι λογική άποψη. Το να προσπαθήσεις να πεις ότι εγώ καταργώ όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις διαδικασίες για ανάπτυξη και στην θεση του δεν βάζω τίποτα δεν είναι κατι αριστερο ή δεξιό, είναι ένας πομφόλυγας.


ΩΡΑ 13.45 Ποιοί τρομάζουν; Αυτοί που δεν έχουν πρόγραμμα. Που έχουν αντικρουόμενες συνιστώσες. Μέτρησα και οι 7 από τις 12 είναι κατά της Ευρώπης. Αυτό που με τρομάζει είναι το στελεχος που είπε ότι θα βάλει 1% στον τζίρο των επιχειρήσεων και τους υπολόγισε σε 750.000 έλληνες και είναι τελικά 33.000. 


ΩΡΑ 13.43 Θεωρώ ότι όλοι σήμερα βλέπουν ότι είναι επικίνδυνο και τυχοδιωτικό το θέμας της δραχμής. Ο καλύτερος τρόπος να απαντήσω είναι να σας πω ότι ο Κον Μπεντίτ, ο έκανε δήλωση ότι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοησίες και μια τέτοια πράξη από πλευράς του σημαίνει έξοδος από το ευρώ. Το λέει ο Μοσκοβισί που είναι ο υπουργός Οικονομικών του νεου γαλλου προέδρου. Το λεει και ο κ.Κουβέλης. Το λεει ο μέντορας του κ.τσίπρα ο κ.Αλαβάνος.


ΩΡΑ 13.41 Αν εμείς καταγγειλουμε την δανειακή συμβαση θα σταματούσε η χρηματοδότηση, θα πηγαίναμε σε χειρότερη θέση και θα υπογράφαμε ενα χειρότερο μνημόνιο από το σημερινό. Δεν μπορούμε να το δεχθούμε με τίποτα.


ΩΡΑ 13.40 Οταν έστειλα την επιστολή μου μέσα εκεί έχω την λέξη τροποιποίηση. Και έγινε δεκτή. Εχουν δεχθεί την τροποιποίηση. Και αυτό σημαίνει ανάπτυξη. Υπάρχει μια άποψη το άκουσα από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Στρατούλης άκουσα να λέει δεν θα πάρετε τίποτα ελατε να σας πληρώσουμε. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα γίνει διακανονισμός θα σε υποχρεώσουν να βγεις από το ευρώ και να πας στην δραχμή. Και τι θα κάνεις εσύ έξω από την Εθυρώπη με την δραχμή; Θα δεχθείς να συνθηκολογήσεις.


ΩΡΑ 13.39 Εκείνος με ποιούς θελει να κάνει παρέα; Με την Κίνα ή με την Ρωσία; Και οι δυο θέλουν να έρθουν εδώ για να κάνουν ιδιωτικοποιήσεις. Οχι για να μιλήσουν για τον κομμουνισμό.


ΩΡΑ 13.37 Δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο για τη ΝΔ. Και εγώ αναγνωρίζω τα λάθ μου. Το νεο είναι να είσαι σε μια ομάδα χωρών που αγωνίζεται για ανάπτυξη. 


ΩΡΑ 13.35 Το νεο είναι ότι βοηθαω το ιδιωτη. Να χτίσει την δουλειά του.Πόσο νεο είναι αυτό που ακουστηκε στη νεολαία του ΣΥΝ. 
Ο κομμουνισμός δεν απέτυχε γιατί πολύ απλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Αυτή είναι ομιλία του κ.Τσίπρα στις 18/03 του 2010. Ειναι νεο να λες οτι οι θέσεις του είναι ανάμεσα στην Κούβα και την Βενεζουέλα;


ΩΡΑ 13.33 Το να χαιδεύεις τους κουκουλοφόρους είναι νεο; Το να θέλεις να ξανακρατικοποιήσεις την ΟΑ είναι νεο; Είναι άφθαρτο; Είναι μοντέρνο; Είναι ευρωπαϊκο; Το να λες θα φορολογήσω τις καταθέσεις είναι καινούριο; Το να μιλάς για κρατισμό είναι καινούριο; Για μένα το μόνο νεο που εχει πει ο κ.Τσίπρας είναι ότι είμαστε εκτός ευρώπης. Ειναι θανατηφόρο νεο. Και το πιο νεο είναι οι δηλώσεις του κ.Αμυρά. Να πάρουμε τα όπλα τους λοστούς κτλ


ΩΡΑ 13.32 Αυτά είναι αστεία πράγματα. Δεν τα λέω για να μην τα μάθει ο Σαμαράς. Σε ποιόν θα τα πει;


ΩΡΑ 13.30 Δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη να αρνηθεί θέσεις με τις οποίες συμφωνούν και τόσοι άλλοι μαζί. Μου έκανε κατάπληξη η απάντηση του κ.Τσίπρα ο οποίος είπε ότι δεν το λεει για να μην το μάθει ο αντίπαλός του. Τι θα ψηφίσει ο λαός γουρούνι στο σακί; Δεν έχει σχέδιο. Γι' αυτό και δεν το λέει. Θεωρώ πρωτόγνωρο ένα κόμμα που θέλει να διεκκδικεί την εξουσία να παρουσιάζει ένα πρόγραμμα για την οικονομία που δεν έχει ούτε ένα νούμερο. Αυτά είναι οικονομικά για κόμικς.


ΩΡΑ 13.29 Εμείς λέμεν θα μείνουμε στο ευρώ και θα αλλάξουμε το Μνημόνο γιατί δεν πάει άλλο με την κατρακύλα της ύφεσης.


ΩΡΑ 13.28 Η Ευρώπη τώρα αλλάζει. Αυτό φάνηκε και στο τελευταίο ανακοινωθέν του ΕΛΚ που ξαφνικά τώρα στο ανακοινωθέν του λέει ότι πρέπει στην Ελλάδα να δοθεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.


ΩΡΑ 13.27 Ολα τα μέτρα τα οποία εμείς ζητούμε έχουν να κάνουν με θέσεις εργασίας. Να αρθουν οι αδικιες για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Παλιά η Ευρώπη, δεν δεχόταν ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή πολιτικής. Ελεγαν πρώτα σκληρά μέτρα και μετά ανάπτυξη. 


ΩΡΑ 13.26 Θα κάνουμε το παν για να υπάρξει κυβέρνηση το μονο που θα βάλουμε όρο είναι να μείνουμε στο ευρω, δεν παίζουμε με την Ευρώπη και θα πάμε να αλλάξουμε το Μνημόνιο για να υπάρξει η δυνατότητα για νεες θέσεις εργασίας.


ΩΡΑ 13.24 Πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε κυβέρνηση σε άξονες που έχουμε θέσει εμείς. Οταν έγινε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συμφωνήσαμε να δώσουμε ανοχή αλλά δεν είπαμε οτι δεχόμαστε να γίνει κυβέρνηση με την συμμετοχή της αριστεράς. Την κυβέρνηση την ονομάζω κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.


ΩΡΑ 13.22 Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πάει αλλο. Και ο κόσμος και η λογική το λένε αυτό. Ειχαμε προειδοποιήσει γι το ενδεχόμενο της ακυβερνησίας. Το μήνυμα του κόσμου ήταν για συνεργασια και παραμονή στο ευρώ. Δεν γίνεται να βάζουμε όρους απαγορευτικούς που αποκλείουν την συμμετοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση.


ΩΡΑ 13.20 Με την Ελλάδα δεν παίζεις ζάρια. Δεν είναι παρτίδα πόκερ.


ΩΡΑ 13.19 Η ένταξη της Ισπανίας επιβεβαίωσε όσα είχαμε πει εξαρχής οτι η κατάσταση στην ευρωζώνη γίνεται δυσκολότερη.  


ΩΡΑ 13.17 Υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που θέλουν εμείς να γίνουμε το μαύρο πρόβατο. Να βγούμε από αυτήν για παραδειγματισμό.


ΩΡΑ 13.15 Εγω δεν θα γυρίσω την πλάτη στον λαό και θα αναλάβω τις ευθύνες μου. Η θέση του πρωθυπουργού δεν θα είαι αξιοζήλευτη. Θα είναι ένας γολγοθάς. Τελικά γιατί ψηφίζει και μάλιστα για 2η φορά ο ελληνικός λαός; Για να γίνει πρωθυπουργός κάποιος ο οποίος ούτε καν κατέβηκε στις εκλογές;


ΩΡΑ 13.14 Στην βουλή όταν είπαμε να γίνουν τεκμήρια στα σκάη όλα έφυγα και πήγαν Τουρκία και Μαυροβούνιο. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν ζούμε σε μια κλειστή κοινωνία.


ΩΡΑ 13.13 Οταν είμαστε δυνατοί στον τομέα της Ναυτιλίας και του τουρισμού πρέπει να το εκμεταλλευόμαστε. Δεν μπορεί να λέει ότι θα φορολογήσει τη ναυτιλία. Δεν γνωρίζουν ότι οι εφοπλιστές μπορούν να αλλάξουν σημαία από την μια ημέρα στην άλλη; 


ΩΡΑ 13.12 Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θελει ούτε το Ελληνικό ούτε το ΗΛΙΟΣ ούτε το fast track. Δεν είμαι της άποψης ότι οι έλληνες πρέπει να γίνουν τα γκαρσόνια αλλά οι οικοδεσπότες της Ευρώπης.


ΩΡΑ 13.11 Η ρευστότητα θα προέλθει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αμνήστευση των καταθ΄σεων είτε βρίσκονται στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό. Το πέτυχαν το Βέλγιο και η Ιταλία. Εχουμε πει ότι είμαστε υπερ της άποψης Μόντι που λεει να υπάρχει πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων. Στις επενδύσεις είμαστε ξεκάθαροι. 


ΩΡΑ 13.10 Οταν φτάσεις σε αυτό το σημείο θα καταλήξεις να κάνεις μια συνθηκολόγηση και θα συνθηκολογήσεις με την δραχμή και αυτό θα σημαίνει 10 μνημόνια. Εμείς έχουμε προτείνει συγκεκριμένα πράγματα. 


ΩΡΑ 13.09 Θέλουμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα να υπάρξουν θέσεις εργασίας και να μπορέσουμε να μείνουμε εντός του ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μια μονομερή καταγγελία εν γνώσει του ότι οδηγεί έξω από το ευρώ και οδηγεί στην δραχμή. 


ΩΡΑ 13.08 Να πω οτι εμείς το πιστεύουμε το πρόγραμμά μας. Είναι κοστολογημένο σε ευρώ. Αλλα προγράμματα δεν έχουν δώσει ούτε ένα στοιχείο αλλα αν τα κάνουν ποτέ θα είναι σε δραχμές. 


ΩΡΑ 13.07 ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια