Ο Τσίπρας την είδε και Σόλων!


Νέα "σεισάχθεια" εξήγγειλε. Το επόμενο βήμα είναι...Ιούλιος Καίσαρας!
Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΓια νέα σεισάχθεια έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στην διακαναλική συνέντευξη του. Πρόκειται για ένα μέτρο που είχε πάρει ο αρχαίος Νομοθέτης τον 5ο αι.π.Χ με την οποία καταργούνταν τα υφιστάμενα χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες και προς το δημόσιο ενώ απελευθερώθηκαν και όλοι οι....
δούλοι.


Επειδή όμως σήμερα δεν υπάρχει ο θεσμός της δουλείας, μάλλον στην Κουμουνδούρου σε αντίστοιχη θέση βλέπουν τους μετανάστες για τους οποίους ήδη έχουν εξαγγείλει την νομιμοποίηση τους. 


Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος είπε στον Αλέξη Τσίπρα να παροιμοιώσει τον εαυτό του με αυτόν τον μεγάλο νομοθέτη, ο οποίος έδρασε με τα χαρακτηριστικά και τις συνθήκες οι οποίες επικρατούσαν στην εποχή του.


Επίσης δεν ξέρουμε αν είπε ακόμα κανείς στον Αλέξη Τσίπρα οτι από τότε έχουν περάσει 26 αιώνες και πολλά έχουν αλλάξει.


Δεν ξέρουμε αν του είπαν πως τότε δεν υπήρχε ενιαίο νόμισμα και δεσμεύεσεις προς την Ευρώπη,την οποία πρώτοι οραματίστηκαν και "βάφτισαν" οι ΕΛληνες και την οποία παρεπιπτόντως θέλει να διαλύσει. 


Τέλος δεν ξέρουμε αν το όραμα του Αλέξη Τσίπρα είναι γυρίσει η Ελλάδα και σε πόλεις-κράτη, αλλά αν είναι όντως τόσο... αρχαιολάτρης να του θυμίσουμε και ένα άλλο που είχε πει ο Σόλων που μάλλον δεν το θυμάται


"Μη μιλάς για ό,τι δεν ξέρεις. Και όταν μάθεις, σιώπα"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια