Ο Λύκος θα φυλάει τα πρόβατα η στο τέλος θα τα φάει ; ; ; ;


Κάπως έτσι είναι η επιλογή του Στουρνάρα στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ο Άνθρωπος είναι εντελώς ανεπαρκής για την δουλειά που τον βάλανε να κάνει, θυμηθείτε το 2010 όταν είπε πως μόνο με το μνημόνιο θα έχουμε ανάπτυξη ! 
Αυτός είναι ο άνθρωπος που μαζί με τον αρχιερέα Σημίτη μαγείρεψαν τα στοιχεία με την GOLDMAN SACHS για να μπούμε στην ζώνη του ευρώ.Δείτε και τι λέει ο Χάρρυ κλύνν για τον Στουρνάρα.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, από το 1994 ως το 2000,υπήρξε σύμβουλος της κυβέρνησης Σημίτη, και θιασώτης της άρον-άρον ένταξης της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.


Δογματικός θιασώτης των αγορών και άνθρωπος των τραπεζών, διετέλεσε (2000-2004) Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Από το 2004 ως το 2008 διετέλεσε Διευθύνων σύμβουλος της Χρηματιστηριακής ΚΑΠΠΑ.


Ο Γιάννης Στουρνάρας υπήρξε ένας εκ των συντακτών του Μνημονίου, καθώς, από την θέση του Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ («δεξαμενή σκέψης» του ΣΕΒ) συνεισέφερε πληροφορίες και έκανε πολλές προτάσεις μέτρων στην τρόικα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, 7 διμερή εμπορικά επιμελητήρια (ελληνοβρετανικό, ελληνογερμανικό κα) και η αμερικανική εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Boston Consulting Group, είχαν αξιώσει, με κοινή τους έκθεση, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με διαδικασίες εξπρές, θέτοντας ως χρονικό περιθώριο το τέλος του 2014.


Ενδεικτικό της αγριότητας και της αρπακτικότητας των συμφερόντων που εκπροσωπούν οι παραπάνω οργανισμοί (και δη ο ΙΟΒΕ με τον μέχρι πρότινος επικεφαλής Στουρνάρα), είναι ότι πρότειναν ό, τι απομείνει από το μεγάλο πλιάτσικο του δημοσίου πλούτου, να περάσει άμεσα σε οργανισμούς της ΕΕ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κλπ) για την μείωση του χρέους της Ελλάδας!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια