Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση έστω και με ψήφο ανοχής!


Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε στην πρώτη του ομιλία στην Κ.Ο της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς. Είπε επίσης ότι "το μετεκλογικό τοπίο δυσκολεύει πολύ το σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης, παρόλα αυτά παλεύουμε για τη δημιουργία της".
Ο κ. Σαμαράς κάνοντας τον απολογισμό του παραδέχθηκε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι ικανοποιητικό για την ΝΔ ωστόσο πρόσθεσε ότι το «ΠαΣοΚ ως κύριος υπεύθυνος» της σημερινής κατάστασης γνώρισε αληθινή «συντριβή».Οπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μεν....
τη δεύτερη θέση, αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί τις ευθύνες του, από την επομένη των εκλογών ομολόγησε ότι δεν έχει πρόγραμμα». «Κόμμα εξουσίας χωρίς ευθύνες εξουσίας δεν έχει υπάρξει ούτε πρόκειται να υπάρξει», συνέχισε.

Σημαντικό σημείο της ομιλίας του ηταν ακόμα ένα άνοιγμα στον κεντροδεξιό χώρο. Είπε χαρακτηριστικά: "Οι επόμενες εκλογές αν γίνουν θα γίνουν για να κυβερνηθεί ο τόπος. Κάνουμε προσκλητήριο για να υπάρξει ενότητα σε όλη την κεντροδεξιά κλίμακα στην βάση στα μεσαία κλιμάκια και στην κορυφή. Δεν μπάινω ακόμα σε ονοματολογία, χρειάζεται προσοχή σύνεση και σοβαρότητα."

Προσωπική επίθεση στον Α.Τσίπρα 

Με δυο φράσεις, ο κ. Σαμαράς εξεπέλυσε επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
"Αν συνεχίσει ο κ. Τσίπρας έτσι σύντομα το όνομά του θα μπει στο μνημείο του λαϊκισμού δίπλα στο όνομα του Γ.Παπανδρέου. 
"Να σώσουμε την χώρα από τον λαϊκισμό όχι του ΠΑΣΟΚ αλλά του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το λεφτά υπάρχουν νούμερο 2. Ας πάει ο κ.Τσίπρας στο εξωτερικό να διαπραγματευθεί το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Δεν είναι μαγκιά. Είναι ανάθεμα."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ


ΩΡΑ 11.45 Να είστε υπηερήφανοι και για την εκλογή σας αυτές τις δύσκολες ώρες. Με την βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε.

ΩΡΑ 11.44 Ο καλύτερος τρόπος για να ενώσουμε τον ελληνικό λαό είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. 

ΩΡΑ 11.43 Ποιός μπορεί σήμερα να ενώσει τον ελληνικό λαό απέναντι στην ανευθυνότητα της Αριστεράς; Είναι μόνον η ΝΔ η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη του Κων/νου Καραμανλή που μπορεί να το φέρει εις πέρας.

ΩΡΑ 11.42 Δεν κερδίσαμε την ισχυρή εντολή που επιδιώκαμε αλλά ισχυρό ρόλο για να εγγυηθούμε τα συμφέροντα της χώρας. 

ΩΡΑ 11.41 Πριμοδότησαν την άνοδο των άκρων και των ακραίων στην Ελλάδα. Τωρα βλέπουν ότι είχαμε δίκιο. Βλέπουν ότι εμείς επιμένουμε στην μείωση του ελλείμματος και των διαρθρωτικών αλλαγών. 

ΩΡΑ 11.40 Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τις εκλογές είναι να δείξεις ότι δεν τις φοβάσαι. Το δίλημμα είναι καθαρό, ανάμεσα στον λαϊκισμό και από την άλλη πλευρά το μεγάλο φιλοευρωπαϊκό μέτωπο που θέλει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Το μέτωπο αυτό εχει στο επίκεντρο τα ελληνικά συμφέροντα. 

ΩΡΑ 11.39 Κομμάτι του χθες είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν συνεχίσει ο κ. Τσίπρας έτσι σύντομα το όνομά του θα μπει στο μνημείο του λαϊκισμού δίπλα στο όνομα του Γ.Παπανδρέου. 

ΩΡΑ 11.38 Να σώσουμε την χώρα από τον λαϊκισμό όχι του ΠΑΣΟΚ αλλά του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το λεφτά υπάρχουν νούμερο 2. Ας πάει ο κ.Τσίπρας στο εξωτερικό να διαπραγματευθεί το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Δεν είναι μαγκιά. Είναι ανάθεμα.

ΩΡΑ 11.36 Η εντολή που πήραμε ως πρώτο κόμμα μας κάνει θεματοφύλακα της σταθερότητας και των ευρωπαϊκών μας κατακτήσεων.

ΩΡΑ 11.35 Οι επόμενες εκλογές αν γίνουν θα γίνουν για να κυβερνηθεί ο τόπος. Κάνουμε προσκλητήριο για να υπάρξει ενότητα σε όλη την κεντροδεξιά κλίμακα στην βάση στα μεσαία κλιμάκια και στην κορυφή. Δεν μπάινω ακόμα σε ονοματολογία, χρειάζεται προσοχή σύνεση και σοβαρότητα. 

ΩΡΑ 11.34 Αν δει κανείς τι μπουμπούκια υπάρχουν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον ψήφισε θα τρέχει μακριά. Αν μετά από όλα αυτά προκύψουν εκλογές τα κέρδη τους θα είναι μικρότερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ετοιμάζουν αντιευρωπαϊκό μέτωπο.

ΩΡΑ 11.31 Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για τα προβλήματα της Ελλάδας. Και όταν πήρε την διερευνητική εντολή ο κ.Τσίπρας ξόδεψε χρόνο να μιλάει με τους εκλογικούς πελάτες ενόψει των εκλογών που θέλει να προκαλέσει παρά για κυβερνητικές ευθύνες. Τέτοιες ώρες τόση αλαζονεία και τόσος καιροσκοπισμός κάνει κακό.

ΩΡΑ 11.30 Τον όρο παραμονής στο ευρώ τον αποδέχονται υποτίθεται 4 κόμματα. Αν παρόλα αυτά δεν γ΄νει δεκτή η πρότασή μας προτείναμε και κυβέρνηση μειοψηφίας από τα άλλα κομματα. Και θα της δίνουμε την ψήφο ανοχής μας.Ο μόνος όρος που θέτουμε είναι να διασφαλιστεί η παραμονή μας στο ευρώ. Αυτά είπα και στον Βενιζέλο. Η πρόταση Κουβέλη αγγίζει την δική μας πρόταση.

ΩΡΑ 11.28 Τον κίνδυνο χρεοκοπίας τον επανέφεραν με τις τάχα κυβερνητικές τους προτάσεις και ενδυνάμωσαν και τους έξω που θέλουν την έξοδό μας από το ευρώ. Σκεφτείτε να κυβερνούσαν κιόλας. Πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση και μάλιστα ανθεκτική κυβέρνση. Και πρέπει να συμμετέχει έστω και με ψήφο ανοχής ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΩΡΑ 11.27 Από την περασμένη Κυριακή υπήρξε αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί τις ευθύνες του. Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις βρέθηκε στην 2η θέση ομολόγησε ότι δεν ήταν έτοιμος για τις ευθύνες της εξουσίας. Μαθαίνουν ως μαθητευόμενοι μάγοι στου κασίδη το κεφάλι.

ΩΡΑ 11.26 Την πρώτη μεγάλο τομή την κάναμε εμείς χαράζοντας ρεαλιστική πολιτική. 

ΩΡΑ 11.25 Ευρωομόλογο, ανάπτυξη, επαναδιαπραγμάτευση, ισοδύναμα μέτρα και τις 4 αυτές λέξεις τις έχει εισαγάγει η ΝΔ.

ΩΡΑ 11.24 Οι τροποποιήσεις που ζήτησα με επιστολές από τους δανειστές μας αποτελούν το μόνο μεγάλο κεκτημένο για την χώρα. Ετσι άνοιξε ο δρόμος της επαναδιαπραγμάτευσης.

ΩΡΑ 11.22 Παίχτηκε θεατρο του παραλόγου. Το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμμία αλλαγή στο Μνημόνιο. Οι λαϊκιστές της δεξιάς και της αριστεράς έλεγαν ότι πρέπει να καταργηθεί. Εμείς είμαστε στην μέση των2 ακραίων λογικών. Οταν υπάρχει τόση κρίση και όλοι σκαρφαλώνουν στα κάγκελα κάποιος πρέπει να μείνει στον δρόμο της λογικής.

ΩΡΑ 11.22 Εμείς επιδιώξαμε εδώ και 2 χρόνια την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

ΩΡΑ 11.21 Τις παραμονές των εκλογών υπήρξαν και εκείνοι που ζητούσαν από τον κόσμο να ψηφίσουν τα μικρά κόμματα για να δώσουν μάθημα στα μεγάλα.

ΩΡΑ 11.19 Τα περισσότερα άλλα κόμματα προσπαθούννα επωφεληθούν από την κρίση. Επι 2,5 χρόνια η δική μας παράταξη χάλασε τα σχέδια πολλών. Οταν είπαμε όχι στο Μνημόνιο τον Μαϊο του 2010 μας είπαν ανεύθυνους και υπεύθυνους εκείνους που δεν το είχαν καν διαβάσει και έφτασαν την χώρα στο χείλος της ενεξέλεγκτης χρεοκοπίας.

ΩΡΑ 11.18 Εμείς παλεύουμε για να υπάρξει κυβέρνηση και υπάρχουν ελπίδες γι' αυτό. Είχαμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο της ακυβενησίας. Τώρα βιωνουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι να προκύψουν οι στοιχειώδεις συνεργασίες.

ΩΡΑ 11.17 Το εκλογικό αποτέλεσμα προφανώς δεν μας ικανοποιεί. Και θα το συζητήσουμε αναλυτικά. Το νεοπαγές κόμμα που πούλησε τυφλό λαϊκισμό μπήκε στην Βουλή όπως και η Χρυσή Αυγή.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια