Οι κωλοτούμπες του Τσίπρα συνεχίστηκαν στο Πεντάγωνο


Ως… καθεστωτικό κόμμα που είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε σήμερα το υπουργείο Άμυνας σε μια προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που άφησαν οι φαεινές ιδέες για περικοπές στις αμυντικές δαπάνες ακόμη κι αν το ρισκάρουμε τους Τούρκους. Τάδε έφη… Μπαλάφας ο οποίος φυσικά δεν πήγε στο Πεντάγωνο με τον Τσίπρα.  Πήγε όμως ο Μ. Γλέζος για να εξωραϊσει....
την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και η… Ρένα Δούρου, άγνωστο γιατί, ίσως επειδή μπορεί να γίνει η πρώτη γυναίκα υπουργός Άμυνας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη έδρα των στρατιωτικών δε θα μπορούσε φυσικά να μιλήσει για περικοπές, γαργάρα τις έκανε κι άρχισε να μιλά γι’ αυτά που όλοι καταγγέλλουμε τόσα χρόνια.
Μίλησε λοιπόν για στρατιωτικο- μεσιτικό πλέγμα, ένα πλέγμα διαπλοκής ανάμεσα στην πολιτική και την οικονομική εξουσία που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Σε απλά ελληνικά, οι μεσάζοντες και οι έμποροι όπλων κάνουν κουμάντο στο Πεντάγωνο και τρώνε με χρυσά κουτάλια. Θα θυμήθηκε μάλλον τον Άκη και τον φίλο του τον Σμπώκο. Για τον κ.  A. Kοτσακά όμως, τον πρώην στενό συνεργάτη του Άκη πουν ανέλαβε την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε να πει κάτι.
Εν πάση περιπτώσει, ο κ. Τσίπρας έκανε ακόμη μια κυβίστηση αφού μίλησε με τρόπο που θα τον ζήλευε και ο Ιωάννης Μελισσανίδης ή ο Βλάσης Μάρας.
«Η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε και παρατήρησε ότι «η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει ολιγωρία και αγνόηση άλλων κινδύνων, που απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση για την αντιμετώπισή τους».
Με λίγα λόγια, «ξεχάστε τις … μπαλαφάρες του Μπαλάφα, οι Τούρκοι είναι εδώ»
Αναφερόμενος στους αμυντικούς εξοπλισμούς, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «παρά το υπέρογκο κόστος τους δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις αναγκαίες υποδομές που αφορούν στους τομείς των ανταλλακτικών και της συντήρησής τους».
Αφού χαρακτήρισε σωστή τη δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών, επισήμανε «την ανάγκη η αμυντική πολεμική βιομηχανία να περάσει υπό εθνικό έλεγχο, για να ανασυγκροτηθεί και να αξιοποιηθεί προς όφελος της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων».
Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να αλιεύσει ψήφους από τους στρατιωτικούς τόνισε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι τελευταίες κυβερνήσεις προχώρησαν σε μειώσεις μισθών, που καταρράκωσαν το ηθικό και μίλησε για αντιστροφή του κλίματος.
Το λόγο πήρε και ο Μανόλης Γλέζος ο οποίος θυμήθηκε το πρώτο περιστατικό αντίστασης, που σημειώθηκε στις 2 Μαΐου 1941, στη Βυτίνα, όταν ένας νεαρός μαθητής, ο Μαθιός Πόταγας, σταμάτησε μία μεραρχία αρμάτων των ΕΣΕΣ- «σωματοφυλακή Αδόλφος Χίτλερ», λέγοντας:
«Μπορεί να μας νικήσατε αλλά δεν θα μας σκλαβώσετε. Μπορεί να είμαι ένας, αλλά πίσω μου βρίσκεται ολόκληρος ο ελληνικός λαός». Η αντίδραση του Γερμανού διοικητή ήταν να τον εκτελέσει και να ζητήσει να συνθλίψουν το κρανίο του.
Φιλότιμη η προσπάθεια του κ. Τσίπρα με… αβάντα τον ήρωα Μ. Γλέζο, να προσεγγίσει τους στρατιωτικούς. Αλλά δε μας είπε πώς θα θωρακίσει την άμυνα της χώρας, δεν κατέθεσε καμιά σοβαρή πρόταση για την ενίσχυση του αξιόμαχου του στρατού. Επίσκεψη για τσάι και συμπάθεια στο Πεντάγωνο. Δεν κοστίζει και τίποτε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια