Αμετανόητος ακόμα και σήμερα ο μακελάρης του Ελληνικού Λαού.


Ομολογεί ότι εν γνώσει του η Ελλάδα ήταν έρμαιο στα χέρια των δανειστών της.
Λέει ότι δεν θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί τα μέτρα.
Υπερασπίζεται το δημοψήφισμα αλλά λέει ότι τον πολέμησαν για να μην γίνει....
Αλλη μια συνέντευξη του τεως πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Time και συμπίπτει με την γνωριμία μας με την τρόικα στην Ελλάδα.


Ο κ.Παπανδρέου σε όλη την διάρκεια της συνέντευξης λέει ότι φταίνει "οι άλλοι" για όλα όσα πληρώνουμε τώρα και ομολογεί ότι εν γνώσει του ήμασταν σαν ινδικά χοιρίδια στα χέρια των δανειστών μας.


Λέει:«Ήμασταν το πειραματόζωο» και κατηγορεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την ανάμειξή τους στα πολιτικά πράγματα της χώρας.


Για τα μέτρα: «Δεν θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί».

Η αρθρογράφος του περιοδικού γράφει: «Τα μέτρα λιτότητας συνέθλιψαν την ελληνική οικονομία, η οποία διανύει την πέμπτη χρονιά ύφεσης. Το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύτηκε από το 9% το 2009 στο 21% σήμερα. Αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά αυτοκτονιών. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Ορισμένοι από τους οικονομικά ασθενέστερους Έλληνες βρέθηκαν ξαφνικά άστεγοι και ζουν από τα συσσίτια».


«Μακάρι να μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε (σ.σ. την κρίση) με πιο ήπιο τρόπο για τον λαό, κυρίως γι' αυτούς που δεν έφταιγαν σε τίποτα, όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Όμως τελικά όλοι πλήρωσαν και πλήρωσαν ακριβά» σημειώνει ο Γ.Παπανδρέου.


Εκφράζει και την πικρία του για το γεγονός ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες, τους οποίους χαρακτηρίζει «λαϊκιστές», δεν αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού. «Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες. Πώς μπορεί ένας βουλευτής ή ένας ηγέτης να λέει από τη μία πλευρά ότι θα στηρίξει την Ελλάδα και, από την άλλη πλευρά, να χαρακτηρίζει τους Έλληνες τεμπέληδες;» διερωτάται. 


Ο κ. Παπανδρέου υπερασπίζεται και πάλι την απόφασή του να προτείνει δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι ο λαός έπρεπε να αποφασίσει για να μην υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι του επιβάλλουν το δεύτερο μνημόνιο.
με πληροφορίες από το newsit.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια