Ο άνθρωπος που έκαψε τον Ακη - Το πρόσωπο - κλειδί


Ένα πρόσωπο που δεν έχει ακουστεί αρκετά αλλά είναι το πρόσωπο κλειδί επι της ουσίας στην υπόθεση, είναι ο Οράτιος Μελάς. Αν δεν εμφανιζόταν αυθορμήτως στους εισαγγελείς, τίποτα από όσα ζούμε σήμερα δεν θα είχε γίνει.
Ο κ.Μελάς είναι επιχειρηματίας μέσω λογαριασμών του οποίου σύμφωνα με το....
κατηγορητήριο διακινήθηκαν μέρος των μιζών από το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Ο κ. Μελάς στην κατάθεσή του αναφέρει σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ:


«Είμαι ιδιοκτήτης της εδρεύουσας στον Παναμά εταιρείας Morellia Trading S. Α., που συστήθηκε το 1993 και την οποία εκπροσωπώ από κοινού με τον Κων. Αντωνιάδη. Αντικείμενο δραστηριότητας της παραπάνω εταιρείας είναι μεταξύ άλλων οι χρηματιστηριακές εργασίες. Το 1999 γνώρισα μέσω φίλου μου κοσμηματοπώλη τον Νικ. Ζήγρα, ο οποίος μου συστήθηκε ως ξυλέμπορος με διασυνδέσεις στο εξωτερικό και ως εκπρόσωπος ομίλου επενδυτών από αραβικές χώρες, που ήθελαν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Μου ζήτησε να τον εξυπηρετούμε καταβάλλοντας σε λογαριασμό μας στο εξωτερικό συνάλλαγμα και δίνοντας του το αντίστοιχο ποσό σε δραχμές στην Ελλάδα και σε μετρητά. Αυτό γινόταν επανειλημμένως από το 1999 μέχρι το 2006. Τα ποσά ήταν της τάξης 150-300.000 ευρώ περίπου.


Από τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο πληροφορήθηκα ότι η εταιρεία Morellia φέρεται να εμπλέκεται στη διανομή μιζών από τη σύμβαση των υποβρυχίων με γερμανική εταιρεία. Στα δημοσιεύματα είδα να αναφέρεται λογαριασμός στην τράπεζα Morgan Stanley της Ελβετίας με κωδικό «Κύρος». Ειδικότερα είδα λίστα του περιοδικού Spiegel και στο οποίο αναφερόταν ότι ποσά 890.000 και 2.070.000 ελβετικών φράγκων μεταφέρθηκαν από λογαριασμό, που τηρούσε η εταιρεία ΜΙΕ στην τράπεζα UBS στη Λουκέρνη σε λογαριασμό της εταιρείας μας στην τράπεζα Credit Lyonnais στην Ελβετία και σε λογαριασμό του γιου μου Κύρου Μελά στην τράπεζα Morgan Stanley αντίστοιχα. Αμέσως απευθυνθήκαμε στην τράπεζα Credit Lyonnais η οποία μας επιβεβαίωσε την κίνηση αυτή... Καταλάβαμε ότι επρόκειτο για κατάθεση, που έγινε με εντολή του Νικ. Ζήγρα, διότι ήταν η μόνη περίπτωση εξυπηρέτησης πελάτη μας για τόσο μεγάλο ποσό... Τα χρήματα αυτά αποδόθηκαν στον κ. Ζήγρα, όπως είχαμε συμφώνησε κατά ένα μέρος (1.455.000 ελβετικά φράγκα) με έμβασμα από τον λογαριασμό του Κύρου Μελά στην τράπεζα Morgan Stanley και κατά το υπόλοιπο μέρος (1.000.000 ευρώ) σε μετρητά στην Ελλάδα. Επισυνάπτω αντίγραφο κίνησης στην Eurobank...»


Όπως κατέθεσε ο κ. Μελάς κανένα έμβασμα από λογαριασμό του γιου του δεν έγινε από λογαριασμό του Κύρου Μελά σε λογαριασμό της εταιρείας Torcaso στην Κύπρο ή αλλού. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε προμήθεια 18.000 ευρώ, την οποία εισέπραξαν για τις διευκολύνσεις, που έκαναν στον Ν. Ζήγρα...
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια