Θα του λείψει η θέα στην Ακρόπολη


Από το σωφρονιστικό κατάστημα υψηλής ασφαλείας του Κορυδαλλού δεν θα του λείψει μόνο η καταπληκτική θέα από το σαλόνι του στον Παρθενώνα», γράφει ο γερμανός αρθρογράφος της Handelsblatt για τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Μεγάλη Εβδομάδα αποκαλούν οι Έλληνες τις μέρες πριν από το Πάσχα, που οι ορθόδοξοι γιορτάζουν αυτήν την Κυριακή» γράφει στην....
εφημερίδα Handelsblatt ο ανταποκριτής της στην Αθήνα Γκερτ Χέλερ. «Όμως για τον 72χρονο Τσοχατζόπουλο το φετινό Πάσχα σηματοδοτεί το ναδίρ της μακράς ζωής του. 


Ο πρώην υπουργός Άμυνας βιώνει την σταύρωσή του χωρίς να ελπίζει σε σύντομη ανάσταση. Το πρωί της Μ.Τετάρτης, αστυνομικά αυτοκίνητα διέσχισαν τον πεζόδρομο έξω από το καταπληκτικό νεοκλασσικό σπίτι του, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Ακρόπολη. 


«Δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή. Δεν είναι αμελητέα τα σημεία των κατηγοριών που ερευνούν το τελευταίο χρόνο οι δύο εισαγγελείς. Ύψους 2,85 δις ευρώ ήταν η παραγγελία που έκανε ο Τσοχατζόπουλος στη Ferrostaal και η μίζα που φέρεται να πήρε ήταν της τάξης πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ο ίδιος το αρνείται. Αλλά το στιλ ζωής του έδωσε αφορμή για ερωτήματα γύρω από ενδεχόμενες "δευτερεύουσες πηγές εσόδων". Το ακίνητο στην Ακρόπολη, όπου συνελήφθη, είναι μεγάλης αξίας. Η σύζυγός του υποστηρίζει ότι το αγόρασε το 2010 σε καλή τιμή από εταιρεία οffshore».

Στο ίδιο ύφος και το άρθρο στο Der Spiegel. «Η ελληνική δικαιοσύνη» γράφει, «μετά από πολυετείς ανακρίσεις, κατέληξε στο πόρισμα ότι ο Τσοχατζόπουλος δωροδοκήθηκε, καθώς ο ίδιος δεν μπόρεσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις από πού προήλθαν τα χρήματα με τα οποία αγόρασε το σπίτι του σε ακριβή συνοικία των Αθηνών και άλλα πολυτελή ακίνητα. Ο Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια