Έφτασαν οι πρώτοι λαθρο μετανάστες στην Αμυγδαλέζα. (φώτο)

56 άτομα έχουν πάει μέχρι στιγμής στο κέντρο κράτησης, σύμφωνα με την αστυνομία
Υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις
Προεκλογική συγκέντρωση στο Μενίδι έχει το απόγευμα ο Βορίδης 
Δείτε σε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ πώς έχουν διαμορφωθεί οι χώροι του κέντρου κράτησης....

Από τη μία το μεσημέρι λειτουργεί το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τη μεταφορά τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι τώρα έχουν μεταφερεθεί 56 μετανάστες ενώ ήδη απο χθες είχαν εγκατασταθεί ένοπλοι αστυνομικοί. Σε λειτουργία έχουν τεθεί προς το παρόν τρεις πτέρυγες με 52 οικίσκους χωριτικότητας περίπου 200 ατόμων. 
Αυτά είναι τα κοντέινερς - δωμάτια όπου θα στεγάζονται οι μετανάστες. 

 

Στο σημείο βρίσκεται και κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ που πραγματοποιεί υγειονομικές εξετάσεις.


Στο μεταξύ οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αντιδρούν έντονα στις υγειονομικές εξετάσεις που γίνονται σε μετανάστες στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εκκένωσης κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας από την αστυνομία. Οπως αναφέρουν, "η δημόσια υγεία δεν διασφαλίζεται με αστυνομικού τύπου υγειονομικούς ελέγχους και με την καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού γύρω από "υγειονομικές βόμβες". Προστατεύεται και προάγεται αποτελεσματικά μόνο όταν ο πληθυσμός έχει επαρκή πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που περιλαμβάνουν λειτουργικά προγράμματα δημόσιας υγείας".


Οπως δηλώνει η γενική διευθύντρια του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ρεβέκα Παπαδοπούλου, "η συμμετοχή φορέων δημόσιας υγείας σε τέτοιες αστυνομικές "επιχειρήσεις-σκούπα" είναι και επικίνδυνη και αντιδεοντολογική".


Οι κάτοικοι συνεχίζουν να αντιδρούν για το κέντρο μεταναστών και έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Αστυνομική Ακαδημία.


Λίγο μετά τις 16:30 περίπου 25 λαθρομετανάστες βγήκαν για προαυλισμό.

Στο μεταξύ το απόγευμα ο κ. Βορίδης έχει προγραμματισμένη ομιλία στο δημαρχείο του Μενιδίου, ωστόσο η ομιλία είναι προεκλογική και όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα της Αμυγδαλέζας. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος του Μενιδίου βρίσκεται στην Ιταλία όπως αναφέρει το newsit.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια