Πληρώσαμε για Λυριντζή - Οικονόμου το (2008 - 2009) 1,500.000 ευρώ και για την Πόπη Τσαπανίδου 525.000 ευρώ

Οι εξωφρενικοί μισθοί των κολλητών του κυρίου προέδρου της ΕΡΤ...
Σοκ και δέος για τη διαλυμένη κοινωνία μας προκαλεί ο οικονομικός προϋπολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ για τις αμοιβές των δημοσιογράφων-παρουσιαστών της πρωινής ζώνης για το 2008 και 2009.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά το τηλεοπτικό δίδυμο Λυριτζή – Οικονόμου πληρώθηκε....

για τη συγκεκριμένη περίοδο κάτι παραπάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ με...αντικείμενο εργασίας την παρουσίαση της εκπομπή «Πρωινή Γραμμή» ενώ η Πόπη Τσαπανίδου, για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, έφτασε σε απολαβές το μισό εκατομμύριο ευρώ!

Τα ποσά, που προκαλούν ίλιγγο στην Ελλάδα του ΔΝΤ, δόθηκαν επί ηγεσίας Παναγόπουλου, σημερινού προϊσταμένου τους στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, εκεί όπου με περισσή άνεση και ευκολία οι τρεις παρουσιαστές έχουν αναλάβει εργολαβία την προώθηση και την προπαγάνδα του μνημονίου, των αντεργατικών μέτρων και στον απεργοσπαστικό αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, για το 2008 οι Λυριτζής-Οικονόμου εισέπραξαν από την κρατική τηλεόραση 860 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή μηνιάτικο για τον κάθε ένα από αυτούς 35 χιλιάδων ευρώ!

Την επόμενη χρονιά, (έτος που η Ελλάδα άρχισε να πλήττεται από τη κρίση) το δίδυμο εισέπραξε για τις υπηρεσίες του 684 χιλιάδες ευρώ το οποίο μεταφράζεται σε 28 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Για να γίνει ακόμη περισσότερο κατανοητό το υπέρογκο ύψος των αποδοχών, σήμερα το αντίστοιχο δίδυμο παρουσιαστών στην ΝΕΤ, αμείβεται συνολικά με 89 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή περίπου 3 χιλιάδες ευρώ το μήνα!

Αντίστοιχα εξοργιστική για τους εργαζόμενους είναι τα οικονομικά δεδομένα και για την Πόπη Τσαπανίδου. Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Συμβαίνει Τώρα» μόνο για το 2008 έπαιρνε «μηνιάτικο» 23 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή συνολικές απολαβές 277 χιλιάδες 831 ευρώ.

Την επόμενη χρονιά το κόστος της παρουσίασης της εκπομπής μειώθηκε (λόγο κρίσης;!) κατά 20 χιλιάδες ευρώ «μειώνοντας» το ποσό στις 257 χιλιάδες. Σήμερα το κόστος της παρουσιάστριας που έχει αντικαταστήσει την Τσαπανίδου είναι 45 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή 3750 ευρώ.

Δείχνουν την κοινωνία με το δάχτυλο εδώ και χρόνια. Την εγκαλούν ως τον κύριο υπαίτιο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Κραυγάζουν για τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις. Φωνάζουν για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων προβάλλοντας την «αδέσμευτη δημοσιογραφία» τη «δημοσιογραφία της κοινής λογικής» ως επιχείρημα στην πείνα του άλλου.

Έχουν στραφεί εκατοντάδες φορές ενάντια στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα ενώ δεν ξεχνούν να υπενθυμίζουν πως η πολιτική του μνημονίου και μετέπειτα η συγκυβέρνηση είναι η μόνη διέξοδος. Έχουν κατ' επανάληψη σπάσει απεργίες συναδέλφων τους (δημοσιογράφων και τεχνικών) με αποκορύφωμα την έγκληση του Οικονόμου από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής. Από την άλλη πλευρά η παρουσιάστρια Τσαπανίδου, οικοδομώντας για χρόνια το προφίλ της σύγχρονης αλλά...απλής νοικοκυράς έφτασε στο σημείο να διαφημίζει προϊόντα κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας «επειδή δεν είχε δουλειά για δύο μήνες» όπως η ίδια είπε στην κατάθεση της και ενώ πρώτα είχε καρπωθεί 500 χιλιάδες ευρώ!

Θα συνεχίσετε να τους πιστεύετε ακόμη;


(αναδημοσίευση από το Δρόμο της Αριστεράς)

anergoidimosiografoi.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. αυτοί δούλευαν και τα έπαιρναν....(να θυμήσω ότι τα δελτία τότε της ΕΡΤ ήταν πρώτα...αυτό σας πείραξε; τους αλλους τζαμπατζήδες που δεν δούλευαν και τα έπαιρναν τους ξεχάσατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.