Nτινόπουλος: "Κρύβει στοιχεία ο Χρυσοχοίδης!"


Σοβαρές καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ για απόκρυψη εγκλημάτων από... τα δελτία τύπου του αρμόδιου υπουργείου!


Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΣε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχω΄ρησε ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος, σύμφωνα με τις οποίες ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και το αρμόδιο υπουργείο αποκκρύπτουν σοβαρά εγκλήματα και αδικήματα, από τις ανακοινώσεις τους και την ενημέρωση....
των αστυνομικ΄λων συντακτών και έτσι εμφανίοζεται να έχει μειωθεί η εγκληματικότητα η οποία στην πραγματικότητα καλπάζει...


Αναλυτικά η επερώτηση του Ντινόπουλου προς τον υπουργό Χρυσοχοίδη έχει ως εξής:


"Προς: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη Μ.


ΘΕΜΑ : «Μείωση» της εγκληματικότητας μέσω της απόκρυψης των εγκλημάτων (σοβαρές «παραλείψεις» στην ενημέρωση των αστυνομικών συντακτών)


Απαράδεκτος και βαθύτατα αντιδημοκρατικός είναι ο τρόπος με τον οποίο η ηγεσία του Υπουργείου επέλεξε να «μειώσει» την εγκληματικότητα. 
Κρύβει από την κοινή γνώμη σοβαρότατα εγκλήματα που διαπράττονται με τη διαγραφή αυτών των εγκλημάτων από τα ενημερωτικά δελτία προς τον Τύπο.
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη αγανάκτηση των δημοσιογράφων οι οποίοι καλύπτουν το αστυνομικό ρεπορτάζ. 
Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει από το 1974 και τους θίγει όχι μόνον ως επαγγελματίες (σε δύσκολες συνθήκες) αλλά και ως πολίτες δημοκρατικής χώρας.
Αναφέρω ορισμένα μόνον εγκλήματα τα οποία διεπράχθησαν και για τα οποία δεν υπήρξε ενημέρωση του Τύπου προφανώς κατόπιν εντολής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.
1. Βιαστής λήστεψε και βίασε έξι (6) μοναχικές γυναίκες τις οποίες με απειλή όπλου οδήγησε στα σπίτια τους. Σε Ζωγράφου και Αμπελοκήπους. Ουδεμία ενημέρωση έγινε γι’ αυτά τα εγκλήματα –όταν διεπράχθησαν- ώστε οι γυναίκες (της περιοχής που γινόταν οι βιασμοί) να λάβουν κάποια μέτρα. Ο δράστης συνελήφθη ύστερα από τρείς μήνες στην διάρκεια των οποίων οι γυναίκες που ζουν μόνες ήταν παντελώς ανυποψίαστες για τον βιαστή που κυκλοφορούσε στην περιοχή τους.
2. Γυναίκα εμφανιζόταν ως δικηγόρος τράπεζας υπεύθυνη για πλειστηριασμούς σε σπίτια και αυτοκίνητα. Σε βάρος της κατατέθηκαν (από τα θύματα) 346 μηνύσεις. Το γεγονός έγινε γνωστό από την καταγγελία στον Τύπο ενός εκ των θυμάτων και μετά την σύλληψή της. Η έγκαιρη ενημέρωση (όταν τα θύματα κατέθεταν τις μηνύσεις) θα είχε αποτρέψει δεκάδες απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών (που αγωνίζονται για να γλυτώσουν τα σπίτια τους από τις δανείστριες Τράπεζες τις οποίες υποτίθεται ότι εκπροσωπούσε η δράστης).
3. Eγκληματική οργάνωση που έκλεβε χρηματοκιβώτια (στο Ίλιον) εξαρθρώθηκε στις αρχές Μαρτίου 2012. Αφού, όμως, είχε κάνει (επί ένα χρόνο) τουλάχιστον 23 επιθέσεις. Για καμία από αυτές τις επιθέσεις δεν υπήρξε ενημέρωση. Ώστε υποψήφια θύματα (κυρίως επιχειρήσεις και καταστήματα της περιοχής) να λάβουν κάποια αυξημένα μέτρα προστασίας.
4. Η επίθεση (με εμπρηστικό μηχανισμό) στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης (στις 13/12/11) δεν ήταν η μοναδική εκείνη την ημέρα στο ίδιο κτίριο. Εμπρηστικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί και στον από πάνω όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η δεύτερη επίθεση αρχικά κρατήθηκε- για άγνωστους λόγους- μυστική. Αποκαλύφθηκε –ύστερα από δημοσιογραφική έρευνα- δύο ημέρες αργότερα.
5. Αλλά θύματα της απόκρυψης από την κοινή γνώμη σοβαρών εγκλημάτων είναι και οι ίδιοι οι αστυνομικοί ! Το βράδυ της 11ης προς 12η Μαρτίου 2011 πυρπολήθηκαν επτά (7) ιδιωτικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες χαμηλόβαθμων αστυνομικών στην Αττική. Το γεγονός απεκρύβη και από το ίδιο το (υπόλοιπο) σώμα των αστυνομικών! Το Υπουργείο δεν τους ενημέρωσε ούτε για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Δηλαδή τα (χαμηλού, έτσι και αλλιώς κυβισμού) αυτοκίνητά τους και τα μηχανάκια τους! Οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν την πυρπόληση από το….Indymedia (!!) που δημοσίευσε την προκήρυξη των δραστών.


Είναι προφανές ότι η (τουλάχιστον μέχρι πρότινος) ηγεσία του Υπουργείου επεχείρησε να «μειώσει» την εγκληματικότητα με το να μην ενημερώνει τους δημοσιογράφους για τα εγκλήματα τα οποία διαπράττονται. Αλλά αυτή η πολιτική επιλογή δυσχεραίνει και την ίδια την Ελληνική Αστυνομία η οποία , υπό αντίξοες επιχειρησιακές , αλλά και οικονομικές συνθήκες , προσπαθεί να πατάξει την εγκληματικότητα.
Ερωτάται ο Υπουργός:
Τι πρόκειται να πράξει για να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και πλήρη ενημέρωση των δημοσιογράφων οι οποίοι καλύπτουν το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Ο Ερωτών Βουλευτής


Αργύρης Ντινόπουλος"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια