Εξάγουμε δημοσίους υπαλλήλους στην Κύπρο!


τροπολογία, υπουργείο Εξωτερικών, υπουργείο Οικονομικών, Κύπρος, δημόσιοι υπάλληMε τροπολογία στο νομοσχέδιο που αφορά το «Πρόγραμμα Ήλιος» και την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού,  τα Υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών δίνεται η δυνατότητα απόσπασης δημοσίων υπαλλήλων στην... Κύπρο!


Με βάση την κοινή υπουργική απόφαση προβλέπεται η απόσπαση Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων σε....
αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών αρχών σε τρίτες χώρες, για την παροχή συνδρομής κατά την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το δεύτερο εξάμηνο του 2012.


Στην εν λόγω διάταξη προβλέπεται ότι «το Ελληνικό Δημόσιο θα επιβαρυνθεί, εκτός από τις πλήρεις αποδοχές εσωτερικού, και με τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής των αποσπασμένων υπαλλήλων, ενώ οι δαπάνες διαμονής και διαβίωσης θα καταβληθούν από το κυπριακό Δημόσιο».


Η ίδια απόφαση προβλέπει ακόμη την «απόσπαση Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων συγκεκριμένων υπουργείων, στην κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα, στους οποίους καταβάλλονται από το Ελληνικό Δημόσιο πλήρεις αποδοχές και από την Κυπριακή Δημοκρατία ανάλογη ημερήσια αποζημίωση».

iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια