Αυτά είναι τα στρατόπεδα για τους παράνομους μετανάστες


 Άρχισαν ήδη: Σκούπες για μετανάστες - Έλεγχοι για παρεμπόριο Συλλήψεις ιδιοκτητών ακινήτων που νοικιάζουν σε παράνομους μετανάστες 
Άλλα 1.000 μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ βγαίνουν από βδομάδα sτους δρόμους
Συνεχείς συσκέψεις Χρυσοχοϊδη με την ηγεσία της αστυνομίας
Αύριο θα συναντήσει 60 δημάρχους για να βρεθεί λύση για τα στρατόπεδα
Κάτοικοι στην Αριστοτέλους έκλεισαν....
και τους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τους μετανάστες


Αν και ακόμη τα στρατόπεδα που θα μεταλλαχθούν σε κλειστά κέντρα φιλοξενίας είναι ακόμη στα χαρτιά η ΕΛ.ΑΣ ξεκινάει σειρά από “σκούπες” που εκτός του προεκλογικού χαρακτήρα θα έχουν και τη λειτουργία δοκιμής για το μέλλον.


Έτσι, από σήμερα πρωί και απόγευμα θα γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι για παρεμπόριο σε όλη την Αττική, ενώ γίνονται και εντατικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών.


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα έγιναν και συλλήψεις ιδιοκτητών ακινήτων που νοίκιαζαν σε παράνομους μετανάστες.


Επίσης, από την ερχόμενη εβδομάδα άλλα 1.000 άτομα μπαίνουν στην ομάδα ΔΙΑΣ με μόνο εμπόδιο το οικονομικό, αφού ακόμα αναζητείται ο εξοπλισμός.


Το μέτρο των μεγάλης έκτασης ελέγχων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη παράνομων μεταναστών έχει και ψυχολογικού χαρακτήρα στόχους, ειδικά σε μια περίοδο που το “κύμα” εθελοντικού επαναπατρισμού αυξάνεται.


Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες το βράδυ έχουν δοθεί οδηγίες προκειμένου να καταρτιστούν συνεργεία ελέγχου και της τάξης και της ασφάλειας. Όπως σημειώνεται, διαχωρίζεται σε τρεις τομείς το κέντρο, προκειμένου να υπάρξει "σάρωση" του από τρεις αλλεπάλληλες βάρδιες (πρωινή, απογευματινή και νυχτερινή) καθ' όλο το 24ωρο.


Προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τη συμμετοχή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και επιτελών αξιωματικών για να καταστρωθούν τα πλάνα για τα μελλοντικά σχέδια που εκτός της “σκούπας” θα πρέπει να περιλαμβάνουν και την ασφαλή μεταφορά στα στρατόπεδα.


Οι επιχειρήσεις των επόμενων ημερών θα λειτουργήσουν και προς την κατεύθυνση του περιορισμού μελλοντικών λαθών.


Κερατέα και Μενίδι θα είναι τα τρία στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών που θα είναι είναι κοντά στη πρωτεύουσα.

Τα υπόλοιπα 32 είναι διασκορπισμένα σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα.ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια