Η δήλωση που προκάλεσε μεγάλη αμηχανία....


Η εκτίμηση ήταν λίγο ως πολύ γνωστή. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν είχε διατυπωθεί τόσο ξεκάθαρα και σε τόσο επίσημο τόνο. Γι' αυτό και στα κομματικά επιτελεία ακόμα προσπαθούν να... συνέλθουν από τη διαπίστωση που έκανε η τρόικα και δη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε αυτή κ. Πολ Τόουμσεν, ότι δηλαδή
η δημοσιονομική εξυγίανση στην χώρα μας θα πάρει άλλη μια δεκαετία. Για την ακρίβεια, η δήλωση Τόμσεν έκανε λόγο για «τουλάχιστον μια δεκαετία» έως ότου η ελληνική οικονομία γίνει και πάλι ανταγωνιστική.


Για όσους παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις, η εκτίμηση αυτή δεν έκανε εντύπωση. Άλλωστε, κάπου τόσος χρόνος εκτιμάται ότι θα χρειασθεί να περάσει προκειμένου η χώρα να βγει ξανά στις ελεύθερες αγορές και να δανεισθεί όπως κάνουν όλα τα υπόλοιπα κράτη. Οπότε, η 10ετία είναι «κατοχυρωμένη» σε όλα τα επίπεδα. Απλώς, όταν η πρόβλεψη αυτή διατυπώνεται εν μέσω, ουσιαστικά, της προεκλογικής περιόδου, είναι φυσικό να προκαλείται μια αμηχανία σε όσους στήριξαν την έως τώρα μνημονιακή πολιτική. Γι' αυτό και μέσα στις προσεχείς μέρες θα επιχειρηθεί να διαμηνυθεί προς τις Βρυξέλλες να απέχουν από τέτοιου είδους… πρωτοβουλίες, τουλάχιστον έως τις αρχές Μαΐου.


nonews-news.blogspot

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια