Καθημερινές επιχειρήσεις σκούπα στην Αθήνα....


Καθημερινές επιχειρήσεις σκούπα θα διεξάγονται στο κέντρο της Αθήνας, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε στη ΓΑΔΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον αρχηγό της αστυνομίας και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματικούς.
Πρώτος στόχος των επιχειρήσεων....
αυτών, οι οποίες ξεκινούν άμεσα, είναι να καταπολεμηθεί το παρεμπόριο, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί άμεσα η ομάδα ΔΙΑΣ ώστε να γίνονται συνεχείς περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΙΑΣ από Δευτέρα πρόκειται να ενισχυθεί με 1.000 ακόμα αστυνομικούς.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης το απόγευμα συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αττικης, Γιάννη Σγουρό, τον προεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη, και τον προεδρο της Περιφερειακής Ενωσης Δημων Αττικής, Νίκο Σαράντη, προκειμένου να υποδειχθούν οι χωροι, στους οποιους θα κατασκευαστούν τα κλειστα κεντρα φιλοξενίας μεταναστων στο λεκανοπεδιο.
Την Πέμπτη, ο κ. Χρυσοχοίδης θα προσκαλέσει στο υπουργείο ολους τους Δημάρχους της Αττικής, σε μια προσπάθεια εξασφάλισης ευρυτατης συναίνεσης για τη χωροθετηση των τριων στρατοπέδων, με δεδομένο οτι ηδη κατοικοι και φορεις συγκεκριμενων περιοχών αντιδρουν έντονα.
Επίσης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, σε ενάμιση μήνα θα μπορεί να λειτουργήσει στην Αττική το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών εφόσον οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις είναι σε σχετικά καλή κατάσταση.
Αν δημιουργήσουν στα Μέγαρα Κέντρο Μεταναστών, μετά το αγκυροβόλιο και τις ιχθυοκαλλιέργειες στη Πάχη δεν μιλάμε πια για υποβάθμιση αλλά για καταστροφή, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Μεγάρων Γιάννης Μαρινάκης.
Εν τω μεταξύ, την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, να ορίσει άμεσα τρεις χώρους κλειστής, προσωρινής φιλοξενίας για παράνομους αλλοδαπούς, χαιρέτισε με γραπτή του δήλωση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο υπουργός ευελπιστεί - όπως σημειώνει - ανάλογη ευαισθησία και ταχύτητα να δείξουν και τα υπόλοιπα Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας. Και καταλήγει: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου της για μια αποτελεσματική και δίκαιη διαχείριση των παράνομων μεταναστευτικών ροών».
Την Τρίτη, το Περιφερειακό Συμβούλιο υπερψήφισε τη δημιουργία τριών Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών στην Αττική.
Σε προσεχή του συνεδρίαση θα προτείνει τους χώρους για την εγκατάσταση των κέντρων αυτών και γι αυτό ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής να προτείνει συγκεκριμένους χώρους όπου θα δημιουργηθούν τα Κέντρα.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική «ναι στα κέντρα, αλλά στην αυλή του γείτονα»« και επισήμανε τον «ορατό και άμεσο κίνδυνο να βγούμε από τη Συνθήκη Σέγκεν, με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα».
Ωστόσο, την πλήρη αντίθεσή τους στην δημιουργία κέντρων κράτησης μεταναστών εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι δήμαρχοι Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός και Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας χαρακτήρισε «πρόχειρη λύση» τον σχεδιασμό του υπουργείου και πρόσθεσε, ότι «δεν τα χρειαζόμαστε. Η Πελοπόννησος δεν έχει πρόβλημα με λαθρομετανάστες και σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί».
pathfinder.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια