Οι anonymous χτύπημα σε ιστοσελίδες υπουργείων-τραπεζών


Ποιός είναι ο «Κόνδωρ» που έκανε άνω-κάτω τις ιστοσελίδες υπουργείων-τραπεζώνΔύο ενήλικες 24 και 28 χρόνων και δύο παιδιά ηλικίας μόλις 14 και 15 ετών ήταν οι χάκερς που «εισέβαλλαν» σε κρατικές και ιστοσελίδες τραπεζών. Ο 28χρονος που είχε μάλιστα το ψευδώνυμο «Κόνδωρ» φέρεται σύμφωνα με την αστυνομία ως ο αρχηγός της ομάδας.


Τα στοιχεία των....
μελών της ομάδας χάκερ με την ονομασία Greek Hacking Scene (GHS), που ενέχονται σε μεγάλο αριθμό διαδικτυακών «εισβολών» ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που άρχίσε πριν από τρεις μήνες.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, για τους τρεις από αυτούς προέκυψαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είναι μέλη της ομάδας GHS, η οποία φέρεται ως παρακλάδι της διεθνούς οργάνωσης «Anonymous», ενώ η δράση του τέταρτου ερευνάται ψηφιακά.


Από την προκαταρκτική διερεύνηση των πειστηρίων, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε ψηφιακά ότι τα άτομα αυτά, με τη μέθοδο των διαδικτυακών «εισβολών», πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά «επιθέσεις» και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του υπουργείου Δικαιοσύνης, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του ΟΑΣΑ.


Επίσης, ένας από τους παραπάνω διαδικτυακούς εισβολείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την «επίθεση» στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τα σχετικά ψηφιακά πειστήρια διερευνώνται.


Επίσης διενεργήθηκαν έρευνες σε επτά σπίτια, στην Αθήνα, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, την Κατερίνη και τη Χαλκίδα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 σκληροί δίσκοι, 5 φορητοί υπολογιστές, 4 router, 2 servers, 7 usb stick, πλήθος cd's και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.


Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια