Σήμερα σβήνουμε τα φώτα 8.30-9.30 για την ώρα της Γης....


Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η «Ώρα της Γης» στέλνει σήμερα το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον με σβηστά τα φώτα από τις 8.30μμ και για μία ώρα. Πέρυσι περισσότερες από 5.200 πόλεις σε 135 χώρες σε όλο τον κόσμο έσβησαν τα φώτα στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής. Από τις 8.30 απόψε το βράδυ και για μία ώρα, οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα και να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα....

συμμετοχής για την προστασία του περιβάλλοντος.


Η περιβαλλοντική οργάνωση «WWF» Ελλάδας αποφάσισε να δώσει ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή ζητώντας από τους πολίτες να συμπληρώσουν το σύνθημα «Μπορούμε να σώσουμε…» και καλώντας τους να στείλουν το δικό τους μήνυμα
αισιοδοξίας για το περιβάλλον μέσω της σελίδας της στο Facebook.


Μέχρι σήμερα έχουν στείλει μηνύματα περισσότεροι από 2.000 χρήστες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. 


Στο κάλεσμα συμμετοχής στην «Ώρα της Γης» ανταποκρίθηκε θετικά το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.


Οι χώροι Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ελλάδας που θα συμμετέχουν στη δράση είναι η Ακρόπολη Αθηνών (Ιερός Βράχος, Μνημείο Φιλοπάππου, ναός του Ηφαίστου) και το παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας. 


Όπως επισήμανε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ελληνικού τμήματος της «WWF», Γιώργος Βελλίδης, στη δράση θα συμμετάσχει και η Βουλή των Ελλήνων, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα στο κτίριό της. 


Το «παρών» στις φετινές εκδηλώσεις θα δώσει και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, που θα σβήσει τα φώτα και θα διακόψει τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του από τις 8.30 έως τις 9.30 μ.μ.


Επίσης, κατά τη διάρκεια της «Ώρας της Γης» θα μειωθεί ο φωτισμός στα κτίρια, τους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου, ενώ ανακοινώσεις στους αεροσταθμούς θα ενημερώνουν το κοινό για την παγκόσμια κινητοποίηση.


Στη δράση συμμετέχει και ο δήμος Αθηναίων, σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα από τις 8.30 έως τις 9.30 μ.μ. στα δημοτικά κτίρια, μεταφέροντας το μήνυμα «Μπορούμε να σώσουμε την πόλη μας».


Επίσης, ο δήμος καλεί τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμμετοχής και
δράσης.


Τα φώτα σε τρία κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης (Λευκός Πύργος, Τρίγωνο Επταπυργίου, Κεντρικό Δημαρχείο) θα σβήσει συμβολικά και ο δήμος Θεσσαλονίκης, προσκαλώντας και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν στην παραπάνω
ενέργεια, ώστε η πόλη να στείλει το δικό της μήνυμα συμμετοχής για την προστασία του περιβάλλοντος. 


Στη δράση συμμετέχουν, επίσης, δεκάδες άλλοι δήμοι και Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα.


Το διακοσμητικό της φωτισμό θα διακόψει και η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, αφιερώνοντας το φετινό συντονισμό σε όλους τους πολίτες που ενεργούν υπέρ του περιβάλλοντος.


Η «Ώρα της Γης» αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία της «WWF» για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια