Έδωσαν παράταση ένα μήνα για τα ληξιπρόθεσμα αφού πρώτα ταλαιπώρησαν τον κόσμο.....


Άλλο ένα ρεκόρ γαιδουρινής συμπεριφοράς απέναντι στους πολίτες έσπασε το υπουργείο οικονομικών
Δυο ημέρες οι πολίτες ταλαιπωρούνται στις ουρές για να γλυτώσουν κάποια από τα δεκάδες "τα σπασμένα" προς το Δημόσιο
Τι περίμεναν για να ανακοινώσουν την παράταση; Την επόμενη απεργία των εφοριακών;


Στην αρχή ήταν....
η απόφαση από το πουθενά την περασμένη Παρασκευή. Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και όποιος πρόλαβε μέσα σε 48 ώρες τον Κύριο οίδε! H προθεσμία ήταν για την Τρίτη και την Τετάρτη.


Πιο απλά: Η προθεσμία για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση έληγε σήμερα και ξεκίνησε χθές! 


Όμως, και αφού χιλιάδες πολίτες κάθησαν σαν τα ζώα στις ουρές και στο κρύο τελικά οι μεγάλοι μανιτού του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισαν να δώσουν παράταση.


Όπως ανακοινώθηκε: Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνεται έως τις 30 Μαρτίου 2012 η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.
ΔΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΩΡΑ 09.15
Ο συνωστισμός από το πρωί στις εφορίες ήταν μεγάλος και για ακόμα μια φορά ο έλληνας φορολογούμενος δεν αντιμετωπίζεται ως πολίτης μια ευνομούμενης χώρας, αλλά ως μπαλάκι στα χέρια κάποιων που για να καλύψουν την ανικανότητά τους εφευρίσκουν προθεσμίες που πολύ απλά δεν υπάρχουν!

Πως θα γίνουν οι ρυθμίσεις


Οι οφειλέτες που αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο σε έως 24 δόσεις θα μπορούν με αίτησή τους να ζητήσουν την αύξηση του χρονικού διαστήματος της ρύθμισης από τη ΔΟΥ στην οποία υπάγονται.


Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν:


- Ληξιπρόθεσμες οφειλές βεβαιωμένες στις ΔΟΥ ή στα Τελωνεία ως τις 31 Δεκεμβρίου 2011.


- Ληξιπρόθεσμες οφειλές ως και 10.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και έως 75.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα. Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές πέραν των ποσών αυτών δεν θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση. Στις περιπτώσεις αυτές θα εφαρμόζονται οι διατάξεις αναγκαστικής είσπραξης των χρεών.


Οι οφειλέτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση εφάπαξ εξόφληση της οφειλής θα διαγράφεται το 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, σε περίπτωση εξόφλησης του χρέους σε έως 12 δόσεις διαγράφεται το 90% της οφειλής ενώ αν η εξόφληση γίνει από 13 έως 24 δόσεις θα διαγράφεται το 75% των προσαυξήσεων.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια