Η πρώτη δικαστική απόφαση για "αντισυνταγματικότητα" του χαρατσιού!


Δικαιώθηκαν οι δικηγόροι Δημήτρης Τσαούσογλου και Γεώργιος Μάρκου οι οποίοι έκαναν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ.
Όπως διαβάζουμε στο patrastimes.gr , το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών δικαίωσε τους δικηγόρους που με την αίτησή τους, ζητούσαν να μην....
προχωρήσει η ΔΕΗ σε διακοπή της ηλεκτροδότησης των γραφείων και των σπιτιών τους.


Οι δυο δικηγόροι δεν πλήρωναν το χαράτσι ενώ πλήρωναν κανονικά το ποσό που αντιστοιχούσε στην κατανάλωση ρεύματος και στήριξαν την αίτησή τους στην αντισυνταγματικότητα του σχετικού νόμου.


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών με προσωρινή διαταγή που εξέδοσε χθες 20-2-2012 η Πρόεδρος Πρωτοδικών Βασιλική Καρβέλα, αφού άκουσε και την ΔΕΗ και το Ελληνικό Δημόσιο, δικαίωσε προσωρινά τους 2 δικηγόρους και απαγόρευσε στην ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή του ρεύματος στα σπίτια και τα γραφεία τους, μέχρι να εκδικασθεί η κύρια αίτησή τους στις 30-5-2012.


Σύμφωνα με το patrastimes.gr είναι η πρώτη απόφαση που εκδίδεται Πανελλαδικώς επί αιτήσεως που βασίζεται στην αντισυνταγματικότητα του Νόμου και την προσβολή της προσωπικότητας των αιτούντων, δεδομένου ότι όλες οι άλλες αποφάσεις που εχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής βασίζονται στην αδυναμία των καταναλωτών να πληρώσουν το χαράτσι, κάτι που δεν επικαλέσθηκαν οι δύο δικηγόροι.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια