Απειλεί με ασφαλιστικά η Μάνια την απεργιακή "Ε" ...


 Τι ζημιά μπορεί να κάνει τελικά ένα απεργιακό φύλλο. Όπως ενημερώνει ο εκπρόσωπος των συντακτών τους εργαζόμενους της "Ελευθεροτυπίας" η Μάνια Τεγοπούλου προειδοποιεί με ασφαλιστικά μέτρα γιατί, λέει, η έκδοση του απεργιακού φύλλου είναι εχθρική ενέργεια!


Ενώ το να παραμένουν απλήρωτοι πέντε μήνες οι δημοσιογράφοι και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι, και να πεινάνε, είναι φιλική ενέργεια!
Οφείλουμε να παρατηρήσουμε πως τα επιχειρήματα της εκδότριας έπαιξαν πολύ και ως απόψεις ανάμεσα στους συντάκτες ή όσους συνδικαλιστές επιχείρησαν να εμποδίσουν την οικονομική ενίσχυση του απεργιακού φύλλου. (καλά τα ίδια ακριβώς έκαναν και πριν τρία χρόνια με την έκδοση του απεργιακού Ελεύθερου Τύπου).
Στο blog του εκπροσώπου της "Ε" στο μεταξύ αναρτήθηκαν και οι νομικές γνωμοδοτήσεις για το αν υπάρχει κίνδυνος για το απεργιακό φύλλο να χαρακτηριστεί "ανταγωνιστικό".
Και εν τέλει, περί αγωνιστικής κινητοποίησης πρόκειται, όχι για "διάλογο" με την εργοδοσία. Αυτός κόπηκε με ευθύνη της ίδια της εταιρείας.


Η ενημέρωση του Πάνου Σώκου για τη συνάντηση της εργασιακής επιτροπής με τη Μάνια Τεγοπούλου, τις προειδοποιήσεις της και την απάντηση που έλαβε.


Συνάντηση με την εκδότρια για το απεργιακό φύλλο


Συνάδελφοι, επειδή τούτη την ώρα δεν είναι δυνατή η συνέλευση, σας ενημερώνω για τα όσα μας είπε η εκδότρια κ. Μάνια Τεγοπούλου σχετικά με το απεργιακό φύλλο που θα κυκλοφορήσει αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, σε συνάντηση που είχαμε οι εκπρόσωποι μαζί της το απόγευμα.


Εξαρχής είπε ότι είναι αντίθετη με την πρωτοβουλία και μας δήλωσε κατηγορηματικά ότι:


-Θεωρεί ότι η έκδοση του απεργιακού φύλλου είναι εχθρική ενέργεια
που στόχο έχει να κλείσει την εφημερίδα. Επίσης, όπως μας είπε, θεωρεί ότι είναι εχθρική ενέργεια και το γεγονός ότι διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας με την "κατάσχεση εις χείρας τρίτων", προς εκτέλεση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων.


-Είπε ότι θα κάνει χρήση όλων των δυνατοτήτων που της παρέχει ο νόμος, για να εμποδίσει την έκδοση του απεργιακού φύλλου, αλλά και να στραφεί εναντίον μας.


-Υποστήριξε ότι με την έκδοση αυτού του φύλλου εμείς ως απεργοί θα εργασθούμε για έναν άλλο εργοδότη, με άλλο ΑΦΜ που χρησιμοποιεί στον τίτλο το όνομα της "Ελευθεροτυπίας". Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο ΑΦΜ, στην εταιρεία που θα μας εκδώσει και στο που θα πάνε τα έσοδα που θα προκύψουν.


Οι εκπρόσωποι της απαντήσαμε ότι:


-Δεν είναι εχθρική ενέργεια η έκδοση ενος απεργιακού φύλλου, που στόχο έχει: Να κάνει γνωστό σε όλους το πρόβλημά μας, να επανασυνδέσει τους αναγνώστες με τους απεργούς εργαζόμενους και την ενημέρωση που αυτοί παρέχουν μέσω της "Ελευθεροτυπίας". Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν είναι ανταγωνιστικό φύλλο και δεν έχει στόχο να υποκαστήσει την εφημερίδα, ούτε πολύ περισσότερο να την κλείσει. Αντιθέτως οι εργαζόμενοι θέλουμε να μείνει η "Ελευθεροτυπία" ζωντανή και να επανακυκλοφορήσει το συντομότερο δυνατό, με την προϋπόθεση ότι η ίδια θα κάνει κινήσεις προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των αιτημάτων, μετά από εφτά μήνες που είμαστε απλήρωτοι. Το απεργιακό φύλλο σε τούτη τη φάση και μετά από 50 μέρες απεργίας δίνει μήνυμα στους αναγνώστες ότι είμαστε παρόντες.


-Η λεγόμενη "κατάσχεση εις χείρας τρίτων", όχι μόνο δεν είναι εχθρική ενέργεια εις βάρος της Χ.Κ Τεγόπουλος, αλλά είναι η μόνη ασφαλής νομική ενέργεια για να μπορέσουμε να εισπράξουμε τα δεδουλευμένα μας μετά από έξι μήνες που δεν πληρωνόμαστε και αναφαίρετο δικαίωμά μας ως εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε εξαθλίωση δεν μπορεί να κατηγορούνται ότι, όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους, κινούνται εχθρικά προς την εφημερίδα.


-Η δανεική χρήση του ΑΦΜ ειναι πάγια τακτική, απεργιακών φύλλων προκειμένου να διανεμηθούν μέσω του πρακτορείου. Έχει χρησιμοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν κι από άλλα απεργιακά φύλλα (π.χ. "Η Απογευματινή των εργαζομένων").


Στη συνάντηση ήταν οι: Πάνος Σώκος εκπρόσωπος των συντακτών, Φώτης Παναγόπουλος εκπρόσωπος των τεχνικών, Σωτήρης Νικολόπουλος εκπρόσωπος των διοικητικών και Σταμάτης Νικολόπουλος μέλος της εργασιακής επιτροπής (μέλος και του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ).greektv-com.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια