Ζεσταίνουν μηχανές τα τρακτέρ...


Τα τρακτέρ βγαίνουν και πάλι στους δρόμουςΜε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα την Δευτέρα το πρωί οι αγρότες ξεκινούν δυναμικές κινητοποιήσεις οι οποίες και θα κορυφωθούν στις 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη διεξαγωγή της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica»....

Οι αγρότες αντιδρούν στο χαράτσι που επιβλήθηκε για τα ασφάλιστρα του οργανισμού μέσα από το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, ενώ ζητούν ο ΕΛΓΑ να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους.


Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν στις 25 Ιανουαρίου με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλες τις πόλεις της χώρας μας καλώντας μάλιστα άνεργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους να δώσουν το «παρόν».


Στις 27 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί να γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις στα γραφεία των περιφερειών, του ΟΓΑ και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της χώρας, ενώ δύο ημέρες μετά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ύστερα από κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, θα γίνει κινητοποίηση στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαρυά, στις 11 το πρωί.


Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων , θα είναι το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 4 Φεβρουαρίου στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη (12 το μεσημέρι), ενώ στη συνέχεια προγραμματίζεται πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, όπου θα διεξάγεται η 24η Agrotica της Helexpo.
iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια