Ο Κάρατζιτς ζητάει ως μάρτυρα του στο Διεθνές Δικαστήριο τον Κάρολο Παπούλια


(Άστο φιλαράκι άμα περιμένεις από τον Κάρολο να σε σώσει την ''έκατσες'' την βάρκα.)


Ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς ζήτησε σήμερα από τους δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσουν να καταθέσει στη δίκη του ο Έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, έγινε γνωστό από το δικαστήριο....

"Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς ζητεί την κλήτευση του Έλληνα Προέδρου Κάρολου Παπούλια, για να έχει μια συνομιλία με τον νομικό σύμβουλο του Κάρατζιτς Πίτερ Ρόμπινσον", αναφέρει ο Κάρατζιτς σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.


    Ο Κάρατζιτς προτείνει η μονόωρη συνομιλία να πραγματοποιηθεί "στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια στις 2 Απριλίου, στις 14:00 (ώρα Ελλάδας)".


    Υπουργός Εξωτερικών την περίοδο 1993-1996, ο κ. Παπούλιας "θα μπορούσε να καταθέσει για τις διάφορες συναντήσεις και συζητήσεις που είχε με τον κ. Κάρατζιτς, κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων του 1994", σημειώνει η ίδια πηγή.


    "Λόγω των θρησκευτικών και ιστορικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και των Σέρβων, ο Πρόεδρος Παπούλιας ήταν ένας από τους λίγους διεθνείς συνομιλητές στον οποίο οι Σερβοβόσνιοι είχαν εμπιστοσύνη και με τον οποίο μπορούσαν να συνομιλήσουν με εμπιστευτικό και ειλικρινή τρόπο", λέει ο Κάρατζιτς.


    Η μαρτυρία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας θα επιτρέψει να αποδειχθεί η αθωότητα του κ. Κάρατζιτς στην υπόθεση του βομβαρδισμού της αγοράς (Markale) του Σεράγεβο, στις 5 Φεβρουαρίου του 1994, που προκάλεσε 67 νεκρούς, υποστηρίζει ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας. 
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια