Μεσσηνία: Θρίλερ μεσοπέλαγα με λαθρομετανάστες - Ο καπετάνιος αγνοεί το λιμενικό!


Ο καπετάνιος του πλοιαρίου, που μεταφέρει περίπου 100 λαθρομετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου, ξεκίνησε λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ εκ νέου την πορεία του με προορισμό την Ιταλία, παρά τις υποδείξεις ανδρών του Λιμενικού Σώματος, να κατευθυνθεί στο λιμάνι....

Ο καπετάνιος, κάποια στιγμή, ακινητοποίησε το πλοιάριο 30 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Πύλου και σταμάτησε να απαντά στις εντολές των λιμενικών. Αυτή τη στιγμή παρακολουθείται διακριτικά ενώ στην περιοχή αναμένονται άλλα τρία σκάφη με κλιμάκια των ειδικών αποστολών.


Το σκάφος με τους λαθρομετανάστες είχε κατεύθυνση την Ιταλία και εντοπίστηκε το μεσημέρι από ελικόπτερο στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του στη θαλάσσια περιοχή, κοντά στη νησίδα Βενέτικο, ξεκίνησαν, όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες έκανε κλήση από το κινητό του στην αστυνομική διεύθυνση και δήλωσε ότι το πλοιάριο με δεκάδες άτομα, βρίσκεται σε δυσχερή θέση.


Την ίδια ώρα οι 58 λαθρομετανάστες, διαφόρων εθνικοτήτων, που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πεζή από άνδρες της λιμενικής αρχής στο Γύθειο, στο οδικό δίκτυο από Μαρμάρι προς Βάθεια στην ανατολική Μάνη, φέρεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, να έχουν σχέση με την ίδια υπόθεση. 


Οι λαθρομετανάστες είχαν ξεκινήσει με φορτηγό από την Αθήνα με προορισμό το Γύθειο προκειμένου να επιβιβαστούν στο ίδιο σκάφος που θα τους μετέφερε στην Ιταλία, αλλά ωστόσο δεν χωρούσαν. Οι λαθρομετανάστες που είναι καλά στην υγεία τους, έχουν οδηγηθεί και κρατούνται σε ειδικό χώρο στο λιμεναρχείο.


Πρόκειται κατά δήλωσή τους, καθώς δεν είχαν έγγραφα επάνω τους, για 44 υπηκόους από το Αφγανιστάν, 3 από το Μπαγκλαντές, 4 από το Μαρόκο και 7 από το Πακιστάν. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια