Ο ημερήσιος τύπος και περιληπτικά και με εικόνες!


εφημερίδες, πρωτοσέλιδα, επισκόπηση Τύπου, τίτλοι, νέα, άρθρα Τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, οι διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, η σημερινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες και οι αντιδράσεις που προκαλεί η γερμανική πρόταση για εποπτεία στην Ελλάδα....

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αναγκαστική συμφωνία των τριών Αρχηγών για το νέο Μνημόνιο".


Η εφημερίδα γράφει ότι "με ρητή εντολή του Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Καρατζαφέρη να προχωρήσει σε σθεναρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα, αναχώρησε χθες ο Λ. Παπαδήμος για τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιείται σήμερα η Ατυπη σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαϊκών Ηγετών".



ΑΥΡΙΑΝΗ: "Γερμανική αποικία με διορισμένο έπαρχο θέλει να κάνει την χώρα μας η Μέρκελ".


Η εφημερίδα τονίζει ότι "κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης επιμένουν ότι εντός του Eurogroup γίνονται συζητήσεις να οριστεί από την ΕΕ ένας «εντεταλμένος προϋπολογισμού» για την Ελλάδα, η οποία θα εκχωρήσει με τον τρόπο αυτό στην πράξη τον έλεγχο των δημοσιονομικών της, την εθνική της κυριαρχία επομένως στον γκαουλάιτερ που θα ορίσει το ευρωζωνικό διευθυντήριο, ελεγχόμενο από το Βερολίνο".



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αιμα και δάκρυα".


Η εφημερίδα γράφει "την ώρα που η Frau Μέρκελ και οι συν αυτή επιμένουν να μας στείλουν... γκαουλάιτερ που θα ελέγχει το ταμείο της Ελλάδας, ο δοτός πρωθυπουργός υπόσχεται νέο κύκλο με δάκρυα και αίμα. Οσα διαμείφθηκαν χθες μεταξύ των τριών αρχηγών και του Λουκά Παπαδήμου, πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου, είναι ενδεικτικά του κλίματος που υπάρχει και οδηγούν στην άρνηση των πολιτικών αρχηγών να υπογράψουν ταπεινωτικούς όρους και εγγυητικές επιστολές".



ΕΘΝΟΣ: "Οι μισθοί στα χέρια του Παπαδήμου".


Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μάχη στις Βρυξέλλες δίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος για να ποδηγετήσει τις τελεσιγραφικού χαρακτήρα απαιτήσεις της τρόικας. Στόχος του είναι να διαμορφώσει συνθήκες που θα δρομολογήσουν τη συμφωνία για το PSI, τη δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο. Βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους τρεις αρχηγούς".



ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εκπληρώνεται η προφητεία του Παϊσιου για Ρωσο-τουρκικό πόλεμο!".


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Η Μόσχα έχει στρέψει τα βαλλιστικά πυρηνικά βλήματα προς την Αγκυρα. Ο θεόπνευστος Αγιορείτης έχει προβλέψει ότι οι Τούρκοι θα γνωρίσουν την πανωλεθρία και, τελικά, η Κωνσταντινούπολη θα παραδοθεί στην Ελλάδα! Φτάνει άραγε αυτή η στιγμή;".



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εντολή για βέτο στις απαιτήσεις της Τρόικας".


Η εφημερίδα γράφει ότι "η κοινή δέσμευση των τριών πολιτικών αρχηγών για συνέχιση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Τρόικα και η επίσης κοινή «κόκκινη γραμμή» για την κατηγορηματική απόρριψη της πρότασης να τεθεί υπό επιτροπεία η δημοσιονομική πολιτική και τη μη αποδοχή της μείωσης του κατώτατου αλλά και του 13ου και 14ου μισθού ήταν το βασικό συμπέρασμα της χθεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο στο Μαξίμου".



ΕΣΤΙΑ: "Το μοιραίο Νταβός για την Ελλάδα. Απίστευτα λάθη από τον κ. Παπανδρέου".


Η εφημερίδα τονίζει ότι "παρά τα όσα αρνητικά για την Ελλάδα ελέχθησαν και εφέτος στο Νταβός, εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν ελπίδες σωτηρίας. Αν ολοκληρωθεί η νέα δανειακή σύμβασις ώστε να αποτραπή ο κίνδυνος πτωχεύσεων τα πράγματα μπορούν σταδιακά να εξομαλυνθούν. Αλλά αυτό προϋποθέτει να εφαρμοσθή μία πολιτική τελείως διαφορετική από αυτήν που ακολουθήθηκε έως τώρα".



Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Διαγραφή χρεών από πιστωτικές κάρτες λόγω τοκογλυφικών επιτοκίων".


Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες δίνει η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών που βάζει φρένο στα φουσκωμένα επιτόκια που επιβάλλουν οι τράπεζες στις δόσεις των πιστωτικών καρτών".



ΤΑ ΝΕΑ: "Παπαδήμος και αρχηγοί: τρία όχι. Nein! Στο σχέδιο για επιτροπεία. Nein! Στην κατάργηση 13ου-14ου μισθού. Nein! Στη μείωση του κατώτατου μισθού".


Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα τρία όχι του χθεσινού συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών -για την περικοπή των δώρων, του κατώτατου μισθού, αλλά και για την τοποθέτηση επιτρόπου με αρμοδιότητα τα δημοσιονομικά της χώρας - αναμένεται να μεταφέρει σήμερα ο Πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους. Παράλληλα συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα".




ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αμφίρροπη «μάχη» για δάνειο και PSI".


Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποστολή εθνικής σωτηρίας αναλαμβάνει ο Λ. Παπαδήμος στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, καθώς από τη συμφωνία της τρόικας για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση θα κριθεί η έξοδος της χώρας από το τούνελ της κρίσης και η αποφυγή της χρεοκοπίας".



Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Διαπραγματεύσεις στα άκρα για τη νέα δανειακή σύμβαση".


Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε τεντωμένο σχοινί ακροβατούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση καθώς κορυφώνονται οι πιέσεις των Ευρωπαίων εταίρων προς τη χώρα μας , ενώ λιγοστεύει ο χρόνος που απομένει για να τηρηθούν τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια