Απίστευτο: Απέλυσαν τον άνδρα και έβγαλαν σε εφεδρεία την γυναίκα του


Δικαιοσύνη, ζευγάρι, δημόσιοι υπάλληλοι, εφεδρεία, απόλυση, νόμοςΣτη Δικαιοσύνη προσέφυγε ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων, που έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, καθώς ο σύζυγος απολύθηκε αυτοδικαίως, ενώ λίγες μέρες πριν τέθηκε σε εφεδρεία η γυναίκα του....

Το ζευγάρι ζήτησε και πέτυχε να εξεταστούν οι υποθέσεις τους από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με διαδικασία «εξπρές» (πρότυπη δίκη), καθώς πλέον δεν μπορούν να σπουδάσουν το παιδί τους, και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δόσεις του στεγαστικού δανείου που έχουν πάρει.


Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο σύζυγος, η απόλυσή του ήταν παράνομη, καθώς στο πρόσωπό του δεν συνδράμουν οι προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος και συγκεκριμένα η συμπλήρωση πλήρους 35ετους πραγματικής και συντάξιμης υπηρεσίας και η συμπλήρωση του 55ου έτους ηλικίας κατά την ημέρα δημοσίευσης του νόμου. Με άλλα λόγια, αντί να τεθεί σε εφεδρεία απολύθηκε, αφού την ημέρα έναρξης ισχύος του επίμαχου νόμου δεν είχε συμπληρώσει ούτε την ελάχιστη απαιτούμενη συντάξιμη υπηρεσία και είχε προϋπηρεσία 34 ετών 11 μηνών και 26 ημερών.


Η σύζυγός του, ήταν προϊσταμένη της διεύθυνσης Εμπορίου και Βιομηχανίας του ίδιου Επιμελητηρίου, η οποία με απόφαση του προέδρου του Επιμελητηρίου στις 7 Δεκεμβρίου 2011, τέθηκε σε εφεδρεία. Κι εκείνη με τη σειρά της υπέβαλε ένσταση εκφράζοντας τις αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας ότι ο σύζυγός της έπρεπε να τεθεί σε εφεδρεία και από λάθος απολύεται. Κατά συνέπεια έπρεπε εκείνη να εξαιρεθεί από την εφεδρεία, καθώς ως ζευγάρι εργαζομένων έχουν το δικαίωμα επιλογής για το ποιος θα εξαιρεθεί.


iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια