Αφού τον έφτασε στην αυτοκτονία είπε: ''εγώ τον αγαπούσα σαν αδερφό μου"


Απολογήθηκαν ενώπιον του γ’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης οι πρώτοι 13 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας, εκβίασης, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που εξαρθρώθηκαν τα τελευταία 24ώρα από τις αστυνομικές αρχές....

Επτά εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και μετά τις απολογίες τους επέστρεψαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τους όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας από 10 έως 300.000 ευρώ.
Οι επτά προφυλακισθέντες φέρονται να ασχολούνταν -κατά περίπτωση- είτε με την "είσπραξη" χρημάτων από τα εκβιαζόμενα θύματα είτε λειτουργούσαν ως "μπράβοι".
Ανάμεσα σ’ αυτούς που αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή όρων είναι δύο δικηγόροι κι ένας εφοριακός.
Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας διαδικασίας, που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες που τους προσάπτονται, τονίζοντας ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τη δράση των κυκλωμάτων.
Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, καθώς οι υπόλοιποι 40 συλληφθέντες -από το σύνολο των 53- ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή νέες προθεσμίες.
Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν οι τέσσερις φερόμενοι ως "εγκέφαλοι" των αντίστοιχων εγκληματικών οργανώσεων.
Διάλογοι που συγκλονίζουν
Φως στην αυτοκτονία του επιχειρηματία Λ. Μαργιόλη, ρίχνουν οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των μελών του κυκλώματος τοκογλύφων στη Θεσσαλονίκη.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 3.500 απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων και των θυμάτων τους.
Σε μία από αυτές ο Μ. Καραμπέρης φέρεται να λέει στον επιχειρηματία Λ. Μαργιόλη. "Ακούς ρε μ.... ή όχι. Λοιπόν έχω μια επιταγή στα χέρια μου 16.500 ευρώ. Έχω πληρώσει όλες τις άλλες, πρέπει να φέρεις πίσω την 57.880".
Ενώ μετά την αυτοκτονία φέρεται να λέει για το θύμα. "Δεν θα μπω στην εκκλησία, δεν θα τον δω στην κάσα, δεν θα αντέξω...".
Αξίζει να σημειωθεί ότι την 1η Ιουλίου 2011, δύο ημέρες μετά την αυτοκτονία του Λ. Μαργιόλη, ο Καραμπέρης μιλά στο τηλέφωνο με τον δημοσιογράφο της ΕΤ3 Γιάννη Φερέτη, από τον οποία ζητά να μάθει τι έγραφε στο σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας πριν πηδήξει στο κενό.
"Στο σημείωμα το λέει, σαν ποίημα το έχει γράψει, ότι έπεσε θύμα και ότι πίστευε ότι μπορούσε να τα καταφέρει, αλλά δεν τα κατάφερε" του λέει ο δημοσιογράφος.
"Αυτό ρε π... είναι σοβαρό. Δηλαδή πήγε ο άνθρωπος και τι ψυχή πρέπει να 'χεις για να πηδήξεις. Σοβαρό" απαντά ο Καραμπέρης που φέρεται στενοχωρημένος (!) για τον θάνατο του επιχειρηματία.
"Αλλά είναι καταπληκτικό παιδί ρε Γιώργο. Ήταν, εγώ τον αγαπούσα σαν αδερφό μου" λέει ο Καραμπέρης στον δημοσιογράφο για τον άνθρωπο, που ο ίδιος και οι "συνεργάτες" του οδήγησαν στην αυτοκτονία.
Επίσης σε άλλη συνομιλία, το στέλεχος του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη Χ. Παπαχατζής, ενημερώνει τον Μ. Καραμπέρη ότι υπήρχε ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του.
"Είναι αχρέωτη, ακόμα την κρατάω εγώ" φέρεται να λέει ο Παπαχατζής, καθησυχάζοντας τον Καραμπέρη.
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια