Θα χιονίσει ακόμη και στην Αθήνα! Κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα


Χιόνια θα πέσουν ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 9 μποφόρ ενώ οι θερμοκρασίες θα ειναι πολικές.
Πιο αναλυτικά:

ΠΕΜΠΤΗ
Σήμερα χιονίζει στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ιδιαίτερα στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα και μέσα σε πόλεις όπως είναι οι Σέρρες, η Δράμα και η Κομοτηνή ενώ σε αρκετές περιοχές κοντά στη θάλασσα βρέχει ή έχουμε χιονόνερο. Επίσης έχουμε ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Επίσης βρέχει και έχει καταιγίδες στη δυτική και την κεντρική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα από -5 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -2 εως 10 με 11 βαθμούς και στα νησιά από 7 εως 10 με 12 βαθμούς κελσίου.


ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε λίγες νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφορ κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές ενώ ο υδράργυρος δε θα ξεπεράσει τους 10 με 11 βαθμούς κελσίου.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Περιμένουμε στη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολικη Μαγνησία, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Έυβοια, την ανατολική Πελοπόννησο αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα συννεφιές, τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά ενώ βαθμιαία τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα και στην Ηπειρο όπου περιμένουμε αρκετή λιακάδα και τσουχτερό κρύο. Οι βοριάδες στο Ιόνιο θα φτάσουν μέχρι τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ ενώ με την ίδια ένταση θα πνέουν και στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα βόρεια από -15 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -7 εως 12 με 13 βαθμούς και στα νησιά από 8 εως 12 βαθμούς κελσίου.


ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε λιακάδα αλλά και λίγα σύννεφα, βορειοανατολικούς ανέμους 4 με 6 μποφορ και τοπικά στον Eυβοϊκό 7 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 2 εως 9 βαθμούς κελσίου αλλά στα βόρεια του νομού θα ειναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΣΑΒΒΑΤΟ
Στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, περιμένουμε συννεφιές με πρόσκαιρες καταιγίδες μικρής έντασης, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά ενώ στην υπόλοιπη χώρα στα δυτικά, δηλαδή στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία περιμένουμε λίγες νεφώσεις που τοπικά και κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και το νότιο Ιόνιο θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι ανατολικοί - βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Εκείνο που είναι σημαντικό ειναι πως τη νυχτά θα σημειωθεί ισυχρός παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.


ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συννεφιά αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, βορειοανατολικούς ανέμους που θα φτάσουν κυρίως στον Ευβοϊκο τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 3 εως 9 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΚΥΡΙΑΚΗ
Στη δυτική και την κετνρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολικη Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε πάλι συννεφιές με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βροχές και χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές. Καλύτερος ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, την ακτογραμμή του Ιονίου και την Ηπειρο ενώ σε χαμηλό υψόμετρο περιμένουμε να χιονίσει στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Πελοποννήσου όπου ενδεχομένως να χιονίσει και μέσα στις πόλεις δηλαδή στη Φλώρινα, την Καστοριά, την Έδεσσα, την Κοζάνη, τη Βέροια, τη Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα και τα Καλάβρυτα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί - βορειοανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν επίσης βορειοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 εως 6 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από -3 εως 10 με 11 βαθμούς στα κεντρικά και από 7 εως 13 βαθμούς στα νησιά.


ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συννεφιά και βροχή το βράδυ ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε χιονόνερο και χιόνια στις βουνοκορφές της Πεντέλης, της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Οι βοριάδες θα φτάσουν στον Ευβοϊκό τα 8 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 3 εως 8 βαθμούς και δεν αποκλείεται να έχουμε και χιονια το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα στο Καπανδρίτι, στο Γραμματικό, στο Βαρνάβα και τον Αγιο Στέφανο.


ΔΕΥΤΕΡΑ
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα όπου περιμένουμε συννεφιές με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και τοπικές βροχές και χιονόνερο σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη κεντρική Ελλάδα θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές όπως είναι η Λαμία, ο Βόλος, η Λάρισα και τα Τρίκαλα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώνουν δηλαδή στην Πελοπόννησο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα, την Ηπειρο και τη Θράκη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα εξακολουθήσουν βόρειοι - βορειοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τοπικά και τα 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -15 εως 4 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 9 και στα κεντρικά από 8 εως 13 βαθμούς.


ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιές αλλά και διαστήματα με ήλιο, χιονονερο ή χιόνι στις βόρειες περιοχές, βοριάδες που θα φτάσουν τα 7 και τα 8 μποφόρ ιδιαίτερα στον Ευβοϊκο ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 εως 8 βαθμους κελσίου. Τα χιόνια το βράδυ της Δευτέρας φαίνεται πως κατηφορίζουν νοτιότερα και θα χιονίσει στα βόρεια προάστια και ενδεχομένως κάποιες νιφάδες να πέσουν και στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας προς την Τρίτη.


Με τα μέχρι τώρα μετεωρολογικά στοιχεία φαίνεται πως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί εως και το επόμενο Σαββατοκύριακο δηλαδή εως τις 5 Φεβρουαρίου.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια