Ολική κατάρρευση


Ηκατάσταση στο ΠΑΣΟΚ παραπέμπει σ' εκείνη της χώρας.
Ολική κατάρρευση είναι οι λέξεις με τις οποίες μπορεί κάποιος να την περιγράψει. Μια τελευταία δημοσκόπηση (Public Issue) έδειξε ότι τα ποσοστά επιρροής του εμφανίζονται καταστροφικά, μόλις στο 15,5%, ποσοστό που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε κόμμα εξουσίας. Σίγουρα, όταν γίνουν εκλογές, η επιρροή του θ' αυξηθεί, ωστόσο μ' ένα τέτοιο ποσοστό ως βάση δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλα περιθώρια.


Αναμφισβήτητα, η δραματική μείωση της επιρροής του ΠΑΣΟΚ οφείλεται στην εγκληματική διακυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια, η οποία ήταν τόσο ισοπεδωτική, που ακύρωσε ακόμα και την ανάλογη κατατροφική πολιτική της πενταετίας Καραμανλή. Κανένας πια δεν τη θυμάται, παρ' ότι αποτέλεσε το ξεκίνημα για την αντίστροφη μέτρηση της χώρας προς τον γκρεμό.


Ωστόσο και η σημερινή εικόνα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αμέτοχη γι' αυτή την ιδιαίτερα αρνητική εικόνα. Υπάρχει ένα κόμμα, ο αρχηγός του οποίου συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Οργανώνει «υπουργικά συμβούλια» με τους δικούς του υπουργούς, μιλάει σε εκδηλώσεις και όλα δείχνουν πως το τελευταίο που σκέφτεται είναι να παραιτηθεί. Παρ' ότι το κόμμα του καταστρέφεται.


Οι υποψήφιοι δελφίνοι για την ηγεσία, επίσης δεν δείχνουν στάση ανάλογη μ' εκείνη που απαιτεί η κοινωνία. Συνωστίζονται στα μέσα ενημέρωσης προσπαθώντας να ενισχύσουν το προσωπικό τους προφίλ και κανένας από αυτούς δεν παρουσιάζει μια πειστική εναλλακτική πρόταση που θα διαχωρίζεται σαφώς και από αυτή της Ν.Δ. και από εκείνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Και φυσικά, κανένας τους δεν κάνει αυτοκριτική για την καταστροφική διετία στην οποία ήταν συμμέτοχοι...
Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ pantelak@ enet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια