Κράζανε τον Πάγκαλο και αυτός είπε ότι σύντομα θα πάρουν νέα εντολή για κυβέρνηση.


(σ.σ.zou. Δεν ξέρω αν αυτά που λέει τα πιστεύει, αλλά αν συμβαίνει αυτό τότε ο άνθρωπος έχει μεγάλο ''πρόβλημα'' και πρέπει να το κοιτάξει. Διαφορετικά είναι θρασύτατος για να κάνει αυτές τις δηλώσεις εν μέσω γιούχας. Θοδωρή οι τσαμπουκάδες σου ,η πλακίτσα και η τρελίτσα σου κάποτε ''πούλαγαν'' πολύ, τώρα όμως έχουν γίνει κόκκινο πανί, γιαυτό καλύτερα να μασάς, (κάτι που ξέρεις να κάνεις πολύ καλά), παρά να μιλάς)....

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πήρε τον λόγο και είπε ότι εκπροσωπεί μια εκλεγμένη κυβέρνηση που πήρε εντολή πριν από δύο χρόνια και θα πάρει ξανά εντολή σύντομα, και ότι αυτή είναι μια αντίδραση ορισμένων ανθρώπων και όχι του συνόλου όπως είπε ο ίδιος! Αυτή είναι η άποψη του κ.Πάγκαλου.

Η ομάδα εργαζόμενων και φοιτητών Real Democracy Now που βρισκόταν στην αίθουσα, τοποθέτησε πανό και εξέφρασε τη διαμαρτυρία της απέναντι στην κυβέρνηση αναδεικνύοντας όπως δηλώνει «την πραγματική εικόνα της κρίσης, της ανεργίας, των περικοπών, των απολύσεων και της φτώχειας». Ταυτόχρονα εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον αγώνα των χαλυβουργών, «έναν αγώνα στον οποίο προσβλέπουμε και ακουμπάμε όλοι», όπως αναφέρουν σε δελτίο τύπου.

Διαβάστε το δελτίο τύπου:

"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ


Βερολίνο 16/12/11

Σήμερα Παρασκευή 16/12/11, ο αντιπρόεδρος του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, Θ. Πάγκαλος, επισκέφθηκε το Βερολίνο για να πάρει μέρος σε συνέδριο με θέμα «Πολιτιστική Διπλωματία».


Η ομάδα εργαζόμενων και φοιτητών Real Democracy Now ήμασταν στην αίθουσα, όπου με τοποθέτηση και πανό αναδείξαμε την πραγματική εικόνα της κρίσης, της ανεργίας, των περικοπών, των απολύσεων και της φτώχειας. Ταυτόχρονα εκφράσαμε θερμά την αλληλεγγύη μας στο μεγαλειώδη αγώνα των χαλυβουργών. Ένας αγώνας στον οποίο προσβλέπουμε και ακουμπάμε όλοι!


Όσο και αν χαρακτηρίζουν τον αγωνιζόμενο λαό «μειοψηφία», «μαλάκες” και «αλήτες», το επιτελείο της κυβέρνησης των τραπεζιτών είναι παντού ανεπιθύμητο. Ούτε στο Βερολίνο – ούτε πουθενά!


Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για έναν κοινό αγώνα διεθνούς αλληλεγγύης, ενώνοντας τις δυνάμεις μας παντού! Νίκη στον αγώνα των απεργών της χαλυβουργίας!

(ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης)

Σήμερα η Ελλάδα εξουσιάζεται από μια κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της οποίας βρίσκεται εδώ. Μια κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει η ακροδεξιά, μια κυβέρνηση η οποία εφαρμόζει πολιτικές που καταργούν εργατικά και ανθρώπινα δικαιώματα, κλείνει σχολεία και νοσοκομεία, οδηγεί το 20% του πληθυσμού στην απόλυτη φτώχεια και την ανεργία, αγνοεί την βούληση των πολιτών όπως αυτή εκφράζεται μέσα από πλήθος διαδηλώσεων με συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.


Μια κυβέρνηση που πουλάει κάθε είδους εθνική περιουσία, που ανέχεται και ενθαρρύνει την αστυνομική βία.


Είμαστε Έλληνες μετανάστες, που οδηγηθήκαμε να αφήσουμε τη χώρα μας για να αναζητήσουμε δουλειά. Θεωρούμε ότι ο κ. Πάγκαλος και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, δεν νομιμοποιούνται ούτε να κυβερνούν, ούτε να εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό μέσα ή έξω από την Ελλάδα.


Επιπλέον εκφράζουμε την απόλυτη στήριξή μας σε άλλου είδους πολιτική:


Εκφράζουμε την στήριξή μας στον αγωνιζόμενο λαό της Ελλάδας, στους Έλληνες και τους μετανάστες, στους εργαζόμενους που μένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 400 εργάτες χαλυβουργούς που βρίσκονται στην 47η ημέρα της απεργίας τους. Ο αγώνας τους για αξιοπρέπεια αντιπροσωπεύει τον αγώνα κάθε ανθρώπου στην Ελλάδα και η νίκη του θα είναι σημαντική καμπή για την τυραννία σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Νίκη στους απεργούς της χαλυβουργίας!


Real Democracy Now!"


Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν φαίνεται να ταράζεται και πολύ από την παρέμβαση αυτή ενώ μάλιστα δείχνει να...χαμογελάει. Ίσως συνήθισε τις φραστικές και όχι μόνο επιθέσεις που δέχεται εδώ και μήνες από πολίτες που αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης.


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια