Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ, ενίσχυση των κομμάτων της Αριστεράς


Προβάδισμα της ΝΔ με 30% έναντι 15,5% του ΠΑΣΟΚ καταγράφει η μέτρηση εκλογικής επιρροής του Δεκεμβρίου στο βαρόμετρο της εταιρείας Public Issue για τον Σκάι και την Καθημερινή....



Ενισχυμένα εμφανίζονται τα κόμματα της Αριστεράς, με το ΚΚΕ στο 13,5%, το ΣΥΡΙΖΑ στο 14% και τη Δημοκρατική Αριστερά στο 9,5%.


Στο 6% καταγράφει το ποσοστό του ΛΑΟΣ , στο 4% των Οικολόγων-Πρασίνων, στο όριο του 3% τη Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ στο 4% υπολογίζονται τα λοιπά κόμματα.
Κατά του μνημονίου τάσσεται το 71% των ερωτηθέντων ενώ υπέρ τάσσεται το 20%


Το 51% δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική και 49% πως ενδιαφέρεται.

Το 45% των ερωτηθέντων, δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Το 36% δηλώνει όχι και τόσο, το 13% αρκετά ικανοποιημένο και το 2% πολύ ικανοποιημένο.


Το 81% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της νέας κυβέρνησης και το 15% ικανοποιημένο.
Αναφορικά με την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό του για τη διαχείριση των προβλημάτων της οικονομίας το 53% δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται.


 Παρόλα αυτά τα ποσοστά δημοτικότητας του Λουκά Παπαδήμου είναι ψηλά , καθώς φτάνουν το 60% – πως γίνεται αυτό, μόνο το …βαρόμετρο του ΣΚΑΙ μπορεί να μας εξηγήσει
Όπως και το γεγονός ότι ο πιο δημοφιλής αρχηγός κόμματος είναι …ο Φώτης Κουβέλης με 58%. Και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 39% ο Αντώνης Σαμαράς με 31%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 30%, η Αλέκα Παπαρήγα με 30%, η Ντόρα Μπακογιάννη με 25 και ο Γιώργος Παπανδρέου με 12%.


Το 38% θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι πολυκομματικές και το 16% αυτοδύναμες. Υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης τάσσεται το 19% ενώ το 11% υπέρ νέων κομμάτων και προσώπων.


Υπέρ της διεξαγωγής εκλογών τάσσεται το 52% και κατά το 45%.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια