Λευκή η Κέρκυρα λόγω σφοδρής χαλαζόπτωσης, πλημμύρησαν δρόμοι [φωτο - βίντεο]

Λευκή η Κέρκυρα λόγω σφοδρής χαλαζόπτωσης, πλημμύρησαν δρόμοι [φωτο - βίντεο]
Εκτεταμένα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων αλλά ευτυχώς όχι πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση την οποία ακολούθησε καταρρακτώδης βροχή.
Το χαλάζι που έπεσε για 20 και πλέον λεπτά το απόγευμα της Τρίτης, ήταν τόσο σφοδρό που οι κεντρικοί δρόμοι της....
πόλης θύμιζαν… χιονοδρομικό κέντρο, ενώ ο πάγος σε συνδυασμό με το νερό τα βροχής συμπαρέσυραν τα φύλλα από τα δέντρα και έφραξαν τις οπές των φρεατίων απορροής των ομβρίων, με αποτέλεσμα να μην έχει δίοδο να φύγει το νερό και να φτάσει ακόμα και τα 30 εκατοστά σε σημεία όπως στην παραλιακή της Γαρίτσας, στην αρχή της οδού Αλκινόου, στα Τρία Γεφύρια και τον παραλιακό δρόμο στο Νέο Λιμάνι.
Πλημμύρισε ακόμα και στο Λιστόν όπου όμως, στο αποτέλεσμα συνέβαλλαν και τα… χαλάκια που αρκετοί καταστηματάρχες καφέ μπαρ της περιοχής βάζουν πάνω από τα φρεάτια μπροστά από τις επιχειρήσεις τους…
Η Πυροσβεστική δέχθηκε αρκετές κλήσεις χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να επέμβει για άντληση υδάτων μέσα σε σπίτια ή καταστήματα.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κέρκυρας, Σπύρος Μουζακίτης, υποστήριξε ότι δε υπήρξαν βουλωμένα φρεάτια αλλά το χαλάζι συμπαρέσυρε τα φύλλα των δέντρων με αποτέλεσμα να γίνει σε ορισμένες περιπτώσεις φραγή της εισόδου των φρεατίων στις σιδερένιες σχάρες. Όπου επενέβησαν κάτοικοι ή καταστηματάρχες και με σκούπα απομάκρυναν άμεσα τα πεσμένα φύλλα, το σύστημα απορροής των υδάτων λειτούργησε κανονικά και απορροφήθηκε αμέσως το νερό, ενώ σε άλλες περιπτώσεις επιστρατεύτηκαν εργαζόμενοι της επιχείρησης για να καθαρίσουν τις εισόδους.tsantiri.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια