Τα χαράτσια της ΔΕΗ «άναψαν» τους Πολίτες

Δεν έχει τέλος το μπάχαλο με το χαράτσια στα ακίνητα της ΔΕΗ. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς κάποιος ανάλγητος, ανιστόρητος και αδιάβαστος ως προς τα νομοθετικά πράγματα της χώρας εγκέφαλος της ΔΕΗ αποφάσισε να επιβάλει χαράτσι στον Οίκο Κωνσταντινουπολιτών· ένα κτίριο το οποίο ανήκει στο Δημόσιο και που το κράτος παραχώρησε στους απελαθέντες.... και εκδιωχθέντες Ελληνες της Κωνσταντινούπολης από το τουρκικό κράτος. Κι όμως, τα σαΐνια της ΔΕΗ καλούν τις 33 άπορες οικογένειες προσφύγων που διαμένουν εκεί σήμερα να πληρώσουν χαράτσι της ΔΕΗ και να πάνε μετά στην Εφορία να πάρουν την επιστροφή.
 
Το έγγραφο διαμαρτυρίας που απέστειλε για τέταρτη (!) φορά ο πρόεδρος του Κοσμετείου Νίκος Ουζούνογλου στον διοικητή της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό είναι αποκαλυπτικό και σας το παραθέτουμε άνευ άλλων σχολίων.
 
«Είμαι υποχρεωμένος να σας επισημάνω για τέταρτη φορά ότι ως ΔΕΗ έχετε εκδώσει κατά παράβαση του ισχύοντα νόμου 4021/2011 τιμολόγιο (σ.σ.: με χαράτσι τέλους ακινήτων) για ακίνητο που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και είναι το φιλανθρωπικό Κοσμέτειο Ιδρυμα - ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΗ.
 
Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε ότι η παραχώρηση κατοικίας στους απελαθέντες και εκδιωχθέντες Ελληνες της Κωνσταντινούπολης από το τουρκικό κράτος (ύστερα από ολοκληρωτική κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων) που διαμένουν στον Οίκο του Κωνσταντινουπολίτη γίνεται εντελώς δωρεάν, χωρίς τη σύναψη οποιουδήποτε ενοικιαστηρίου ή παραχωρητηρίου. Το υπουργείο Αμυνας καλύπτει τα κοινόχρηστα και τα έξοδα συντήρησης του ακινήτου. Οι 33 οικογένειες απόρων που διαμένουν στο Ιδρυμα είναι αδύνατον να πληρώσουν το ποσό που η ΔΕΗ έχει παράνομα επιβάλει και να ζητήσουν επιστροφή από τη ΔΟΥ, όπως αναφέρετε στο έγγραφό σας, επικαλούμενος υπουργική απόφαση η οποία δεν προβλέπεται από τον νόμο και επομένως δεν μπορεί να επιβάλει την πληρωμή έστω και με την υπόσχεση της επιστροφής. Σας ενημερώνω ότι το Κοσμέτειο Ιδρυμα δεν επιχορηγείται από πουθενά και ούτε αυτό μπορεί να καλύψει τα ποσά του ΤΑΠ που ζητούνται από τη ΔΕΗ».
dimokratianews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια