Οι φέρνετε έσοδα ή φεύγετε !


Η πληροφορία δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε για ακόμα μια φορά φιρμάνι στους επικεφαλής των εφοριών ή καλύτερα τελεσίγραφο.
Θα πληρώσουν οι ίδιοι με την θέση τους την μη είσπραξη οφειλών. Κι αυτό γιατί χρήμα ζεστό στα δημόσια ταμεία δεν μπαίνει και.....
οι έφοροι δηλώνουν αδυναμία να εισπράξουν τα οφειλόμενα αφού κανείς δεν πηγαίνει να πληρώσει!


Η απογοητευτική πορεία των εσόδων το 2011 φάνηκε και από τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα μόλις πριν από 2 ημέρες για την πορεία του προϋπολογισμού. Παρά τα χαράτσια, παρά τους έκτακτους φόρους ήταν κατά πολύ λιγότερα σε σχέση με το 2010.


Πως φτάσαμε όμως έως εδώ; Γιατί είναι πολύ ωραίο να λέμε μόνο ότι ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει και ότι τα χέρια των εφοριακών είναι δεμένα. Είναι επίσης πολύ καλό να λέμε ότι παρά το γεγονός ότι συλλαμβάνονται φοροφυγάδες η δικαιοσύνη τους αφήνει ελέυθερους χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα σεντ. Αυτά όμως είναι η μια πλευρά του νομίσματος.


Ποιά είναι η άλλη;


Κρατήστε ένα νούμερο. 3,3% του ΑΕΠ είναι τα επιπλέον μέτρα, το κοστούμι που μας ... ράβει η τρόικα για το 2012.
Σημειώστε ένα ακόμη νούμερο. 6% του ΑΕΠ είναι το μαύρο χρήμα, η φοροδιαφυγή δηλαδή που αν τη θέλετε σε ποσό είναι περίπου 13 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο!


Σχεδόν τρεις φορές όσα τα χρήματα που θα βγάλει το κράτος από το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ.
Που πάνε αυτά τα χρήματα; Ποιοι τα κρύβουν; Πως και ποιοι ακόμη επωφελούνται;


Όπως μάθαμε από τον ίδιο τον πρώην Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων τον άνθρωπο που ήταν επικεφαλής του εγκεφάλου του φοροεισπρακτικού μηχανισμού υπάρχει ένας χρυσός κανόνας που είναι χρυσός μόνο για εκείνους που κλέβουν το κράτος.


Ποιοι είναι αυτοί;


Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα εισόδημα 100 ευρώ. Αν κάποιος θέλει να το κρατήσει μαύρο πρέπει να ξέρει τον σωστό άνθρωπο στην εφορία. Του δίνει 40% μίζα για να του κάνει ο έφορος 40% έκπτωση στο πρόστιμο και τελικά ένα 20% καταλήγει στο Ταμείο του Κράτους.


Αυτό είναι κοινό μυστικό, λένε, στις εφορίες, το είπε ο κ. Σπινέλης που μίλησε για άνευ προηγουμένου διαφθορά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.


Τι κάνουν λοιπόν ενώ το γνωρίζουν; Τίποτε μιλούν για αποτυχία, λένε ότι πρέπει να την πατάξουν αλλά το “πηλίκο” γράφει... μηδέν!


A! Και για να μην ξεχαστούμε: Συνεδριάζει σήμερα, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, η Εκτελεστική Διυπουργική Επιτροπή με θέμα την έγκριση πρόσθετων δράσεων αναφορικά με την εφαρμογή του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής 2011-2013. 


Η επιτροπή θα εξετάσει το περαιτέρω άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, τη δημοσιοποίηση λίστας με ονόματα μεγαλοοφειλετών και τρόπους είσπραξης φόρων από καταθέσεις που βρίσκονται στην Ελβετία και οι οποίες ουδέποτε έχουν έρθει σε γνώση των ελληνικών Αρχών. 


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια